Читај ми!

Одбрана Звезде заказала, Басконија зауставила серију црвено-белих

После пет везаних победа, две у Евролиги, Звездиној серији дошао је крај - Басконија је убацила 93 поена српском шампиону и прекинула свој низ пораза. Црвено-бели већ за два дана играју нови меч у елити, у Мадриду против Реала.

Звезда је у Виторији одиграла дефанзивно најлошији меч ове сезоне у Евролиги и на крају забележила убедљив пораз од Басконије 93:74.

Неколико је разлога што је Црвена звезда изгубила меч у Баскији, име је прекинула низ од пет победа, од тога две у елитном такмичењу.

Дејан Радоњић није могао да рачуна на два битна играча, Луку Митровића и Нејтана Волтерса, а у првом полувремену дуела са Басконијом повредио се и Никола Калинић, који није улазио у игру у наставку меча.

С друге стране, Басконија је била у серији пораза, због чега је Невен Спахија преузео кормило екипе од Душка Ивановића, а нови тренер је улио позитивну енергију једном талентованом тиму.

Домаћи тим од почетка је нашао ритам, погађао шутеве за три поена, али је и Звезда успела да се држи у игри, па је Басконија на први одмор отишла са предношћу од 25:22.

Ипак, уследила је кључна друга деоница, у којој је Басконија потпуно уништила Звездину одбрану, па су се спољној линији у егзекуцији придружили и центри Инок и Ноко, за убедљиву предност на полувремену - 55:32.

Црвено-бели су покушали у наставку да се врате у меч, расположеном Ивановићу придружио се Мајк Цирбес, па Звезда користи нешто опуштенију игру домаћих и прилази на 68:53.

Последњих десет минута обележила су настојања Звезде да додатно изврши протисак на Басконију, али сваки пут када су црвено-бели запретили уследио је одговор, често иза линије за три поена.

Кузмић и Цирбес су се борили под оба коша, Холинс почео да погађа за три поена, али Басконија је једноставно имала више расположених играча и лако је налазила решење за, на овом мечу, индиспонирану одбрану српског и регионалног шампиона.

Инок је меч завршио са 23 поена, Гједраитис је додао 21 и њих двојица били су најзаслужнији за четврти тријумф шпанског тима ове сезоне у Евролиги.

Звезду је предводио Ивановић са 21 поеном, 12 је додао Цирбес, 11 Холинс и Добрић, а Кузмић 10.

Звезда је забележила шести пораз у такмичењу, а екипу Дејана Радоњића већ за два дана очекује нови дуел у Евролиги, када црвено-бели гостују Реалу у Мадриду.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво