Читај ми!

Кошаркаши Звезде и Партизана јединствени: Црвено-бели заслужено славили

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан 71:56 у првом овосезонском вечитом дербију у регионалној лиги, а кошаркаши два тима изнели су своје реакције на све оно што се дешавало на паркету "Пионира".

Никола Ивановић, играч црвено-белих, рекао је да је његов тим у потпуности контролисао меч.

"Имали смо лош период у трећој четвртини, када смо допустили Партизану да дође на пет поена, али генерално имали смо контролу током 90 одсто меча. Славили смо у једној битној утакмици за нас", рекао је Ивановић.

За Ивановића ово је био први вечити дерби од доласка у Звезду.

"Мој први дерби, веома је било занимљиво и специфично. Велика је част играти на оваквом мечу. Свакако је за памћење. Мислим да смо од почетка имали озбиљан приступ, од старта је била чврстина у одбрани коју имамо и негујемо целе сезоне. И на овој утакмици смо одиграли дефанзивно на врхунском нивоу", поручио је бек Звезде.

Он сматра да је екипа тимском игром дошла до важне победе.

"Кључно је то што верујеш човеку себе. Једни другима чувамо леђа и можемо се ослонити једни на друге у току утакмице. Дефинитивно нам значи то и приказано је и резултатима у претходном периоду".

Након дербија, изабранике Дејана Радоњића очекује дупло коло у Евролиги, против Басконије и Реал Мадрида.

"Нереално изгледа да већ у уторак играмо битну утакмицу против екипе Басконије. То је ритам на који морамо да се навикнемо и да пребацимо мозак на све што следи, да се игра буквално на свака два дана", рекао је Ивановић.

Битно је да одморимо ум и тело, да се припремимо за Басконију која је прошлу утакмицу у Евролиги одиграла веома лоше и против нас ће тражити начин да победи, каже Ивановић.

"Морамо да будемо свесни колико нам може значити та победа. Треба да одиграмо као против Партизана. Не треба да омекшамо због добрих резултата, већ да и тамо имамо озбиљан приступ", закључио је Ивановић.

Капитен кошаркаша Партизана Раде Загорац рекао је да Црвена звезда одиграла одличан меч и заслужено славила.

"Одлична Звезда. Спремнији су били у овом тренутку за дерби, спремнији за резултат у овом делу сезоне. Екипа је прављена са веома добрим и квалитетним играчима. Играчи у нашем тиму нису на том нивоу, али имају потенцијал да у једном тренутку буду. Први дерби заслужено иде њима", рекао је Загорац.

Они су много искуснија екипа, имају више оваквих утакмица иза себе, додао је Загорац.

"Они врло добро знају које ствари могу да направе разлику. Пре свега мислим на детаље из другог плана, који се не виде на први поглед на лопти. Ово је добар наук за нас, искуство које нам неће значити ништа ако не будемо знали како да га искористимо", истиче Загорац.

Црно-бели у у једном тренутку пришли су на пет поена заостатка при резултату 45:40, али више од тога нису могли.

"Имали смо тада два слободна бацања која су могла утакмицу да учине интересантнијом. Међутим, промашили смо их и одмах су са друге стране била два искоришћена. Недовољно добро", каже капитен.

Екипу Жељка Обрадовића после дербија у среду очекује Еврокуп и меч против Лијеткабелиса.

"Припрема за следећу утакмице значи анализа претходне. Ово је квалитетан материјал из кога може много тога да се извуче, утакмица против екипе која игра Евролигу на добром нивоу", закључио је Загорац.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво