Читај ми!

Звезда одбраном дошла до победе над Партизаном, нема непоражених у АБА лиги

Први овосезонски кошаркашки вечити дерби припао је Црвеној звезди, која је са 71:56 савладала Партизан и изједначила се са ривалом на првом месту на табели АБА лиге. Звезди одбрана донела тријумф, на крају прорадио и шут за три поена. Црно-бели се мучили у нападу, рола Смаилагића недовољна за озбиљнији отпор екипе Жељка Обрадовића.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан у дерби мечу осмог кола АБА лиге 71:56, нанели вечитом ривалу први пораз и изједначили се на првом месту на табели регионалног такмичења.

Црвено-бели су водили од првог до последњег минута, у једном тренутку имали су и 21 поена предности, док играчи Партизана у већем делу сусрета нису имали решење за агресивну одбрану коју је поставио Дејан Радоњић.

Звезда је у меч ушла серијом од 7:0, црно-бели у првих пет минута постигли само два поена, па је домаћи тим у дворани "Александар Николић" на први предах отишао са предношћу од 15:8.

Муке црно-белих у нападу наставиле су се и у другој четвртини, али је екипа Жељка Обрадовића играла добру одбрану и није дозвољавала ривалу да се озбиљније одлепи све до финиша првог полувремена, када је Звезда први пут стекла двоцифрену предност - 32:21.

Црвено-бели праве нову серију на старту треће деонице, а на крилима одличног Луке Митровића, који је погодио првих седам шутева на мечу, Звезда на средини трећег дела стичу 17 поена предности.

Уследио је најбољи период игре Партизана - Смаилагић је повукао црно-беле, придружио му се Далас Мур, па црно-бели у завршници трће четвртине стижу на минус пет - 45:40.

Почетак последње четвртине у потпуности је припао Звезди, која је уз добру одбрану почела и да погађа шутеве за три поена, што јој је омогућило да до средине последњег дела игре стекне максималних +21 (65:44).

Црно-бели су до краја меча успели незнатно да смање разлику, али су доживели први пораз у регионалном такмичењу ове сезоне, други узастопни у свим такмичењима.

Митровић је био најефикаснији на мечу са 16 поена, придружили су му се Добрић са 15 и Калинић са 14, док је у тиму Партизана најбољи био Смаилагић са 15, Далас Мур додао је 14.

Треба истаћи да је у црвено-белом дресу деби забележио некадашњи репрезентативац Стефан марковић, али није имао запаженији учинак.

Меч у "Пиониру" обележило је и погрдно скандирање тренеру Партизана Жељку Обрадовићу навијача Звезде, које је у неколико наврата прекидао тренер Звезде Дејан Радоњић.

Звезда је сада прва на табели АБА лиге са скором 7-1, колико има и Партизан, али уз лошији међусобни скор.

АБА лига, осмо коло:

Петак:

ФМП - Студентски центар 104:99

Сплит - Крка 87:77

Субота:

Борац - Цибона 59:62

Будућност - Задар 84:69

Цедевита Олимпија - Морнар 79:59

Недеља:

Игокеа - Мега 79:63

Црвена звезда - Партизан 71:56

Табела:
1. Црвена звезда 7-1
2. Партизан 7-1
3. Будућност 6-2
4. ФМП 6-2
5. Цибона 5-3
6. Цедебита Олимпија 5-3
7. Студентски центар 4-4
8. Игокеа 4-4
9. Крка 3-5
10. Мега 3-5
11. Борац 2-6
12. Сплит 2-6
13. Задар 1-7
14. Морнар 1-7

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво