Читај ми!

Партизан подиже форму, 47 поена вишка против Крке

Кошаркаши Партизана забележили су и пету победу у АБА лиги. Пошто су у утакмици петог кола у Београду савладали Крку – 92:45. Изабранике Жељка Обрадовића очекује дуел са Турк Телекомом у оквиру Еврокупа, док у наредном колу регионалног такмичења гостују у Чачку, код екипе Борца.

Без имало потешкоћа, екипа Партизана савладала је Крку у дворани "Александар Николић" и дошла до петог тријумфа на старту регионалне кошаркашке лиге.

За разлику од утакмице у Хамбургу, где је победу донео ефикасан напад, тријуф против Крке последица је фанатичне одбране црно-белих, нарочито у трећој четвртини.

Гости из Новог Места у првој деоници постигли су само 11 поена, док у појединим периодима у другој четвртини "нису видели кош" Партизана.

На другој страни, домаће навијаче забављао је Кевин Пантер, који је у другој деоници постигао четири тројке, две са удаљености од 10 метара.

Црно-бели су држали висок проценат шута из игре, док је Крка држала у животу захваљујући спретности приликом офанзивних скокова.

Партизан је у неким тренуцима имао и 18 поена предности, да би екипа Жељка Обрадовића на велики одмор отишла са предношћу 43:28.

Већ на старту треће деонице црно-бели стижу до више од 20 поена предности, а до краја четвртине Крка је успела да постигне само шест поена.

Домаћи играчи распоредили су поене - Глас и Куруцс решетали су за три поена, док је свој допринос у финишу трећег дела дао и Јам Мадар за високу предност црно-белих 64:34.

У последњој деоници пратили смо дуел Куруцса и Лапорника, који се завршио на неколико размењених речи, а црно-бели су у сваком тренутку имали двоструко више поена од противника.

Обрадовић је равномерно распоредио минутажу, Лидеј и Пантер нису улазили у игру у другом полувремену, али Мадар се побринуо да Партизан оствари једну од најубедљивијих победа у клупској историји - 92:45.

Израелац је на крају био најефикаснији на мечу са 23 поена, Пантер и Куруцс додали су по 156, док је у екипи Крке Мацура био најбољи са 9 поена.

Партизан је остао једина непоражена екипа у регионалном шампионату, док је Крка убележила трећи пораз.

Црно-беле у среду очекује меч другог кола Еврокупа, а у Београд стиже Турк Телеком, док наредног викенда Партизан гостује код Борца у Чачку, у мечу шестог кола АБА лиге.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи