Читај ми!

Зоран Лукић селектор кошаркашке реперезентације Русије

Српски тренер Зоран Лукић званично је нови селектор кошаркашке репрезентације Русије, објавио је тамошњи савез. Како је саопштено, Лукић ће наставити да води и руски клуб Нижњи Новгород, а у другој половини новембра одржаће први тренинг камп репрезентације.

Лукић је на селекторској позицији заменио Сергеја Базаревича, који је смењен након неуспеха на квалификационом турниру за Олимпијске игре.

"Крајем септембра имао сам први састанак са Андрејем Кириленком и руководством федерације. И ове среде сам изнео своју филозофију, своје ставове о правцу у ком би руски тим требало да се даље развија", рекао је Лукић за сајт Кошаркашког савеза Русије након именовања.

Говорећи о начину будућег рада са репрезентацијом, упоредио је то са досадашњом стратегијом у матичном клубу.

"У Нижњем се традиционално трудимо да одржимо максималан баланс између постизања спортских резултата и пружања тренинга младим играчима. Тренерима је често тешко да пронађу ову средину, али већ дуги низ година у свему томе, за мене ту нема ништа ново. То је оно што се од мене очекује у руском тиму. Велика је част водити репрезентацију, али такву понуду бих прихватио само за две репрезентације - Русије и Србије", закључио је Лукић.

Лукић је већи део тренерске каријере провео у Русији, почео у Беопетролу, а 2006. године постао је тренер друге екипе московског ЦСКА.

После две године прешао је у Нижњи, у коме је провео више од шест година пре одласка у турски Банвит. 2017. године поново је преузео Нижњи.   

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи