Читај ми!

Радоњић: Да добром игром исконтролишемо квалитете Албе

На нама је до добром игром дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да они наметну свој ритам, рекао је тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић пред меч са Албом у Евролиги

Црвено-бели сутра од 19 сати дочекују немачки тим у петом колу Евролиге у хали "Александар Николић".

"Наставили су са системом који је поставио тренер Аито, сада је ту његов помоћник који је дуго радио са њим. Наставили су са препознатљивим начином игре. Направили су доста промена у тиму и сигурно ће бити потребно време играчцима да уђу у тај ритам и фолозофију игре, задржали су и квалитет који су имали. На првом месту ту је Сикма, заслужују апсолутни респект, сигурно са добрим искуством путују за Београд", рекао је Радоњић новинарима у хали "Александар Николић".

"Имају добра искуство играња овде, на нама је до добром игром дођемо до контроле квалитета њихове игре и да им не дозволимо да они наметну свој ритам игре. После дуго времена имамо ситуацију да играмо у Пиониру евролигашку утакмицу пред нашим навијачима. Ако буде атмосфера макар приближна ономе како је знало да буде на утакмицама Евролиге овде, сигурно да ће то бити веома значајно за нас", истакао је Радоњић.

Црвено-бели су након пет утакмица у кратком временском периоду имали мало више времена да се освеже пред дуел са немачком екипом.

"Ритам је од почетка био веома згуснут, имали смо утакмице на сваких три дана на почетку сезоне, а после и недељу са дуплим програмом. Уз све проблеме које смо имали са одсутним играчима било је јако захтевно и тешко. Након тог циклуса имали смо четири дана до утакмице Албом. Покушали смо да искористимо то на најбољи могући начцин, али и размишљали о играчима који се полако враћају у екипу. Урадили смо што смо и планирали и паралелно се припремали за утакмицу са немачким тимом", закључио је Радоњић.

Митровић и Лазаревић: Фокус свих 40 минута

Кошаркаши Црвене звезде Лука Митровић и Стефан Лазаревић кажу да ће концентрација бити кључан фактор у дуелу са берлинском Албом у Евролиги.

"Очекује нас један квалитетан тим, који има доста проблема са повредама на почетку сезоне и због тога је било доста осцилација у њиховим резултататима и игри. То је свакако тим који, ако му се дозволи да игра како уме, може да направи проблем свакој екипи, па тако и нама. Фокус 40 минута, пре свега у одбрани, да искористимо све њихове слабије стране у скраћној ротацији. Надам се да ћемо пред пуним трибанама доћи до нове победе", рекао је Лука Митровић новинарима у хали "Александар Николић".

Црвено-бели су после густог распоред имали дужу паузу без утакмица.

"Свакако је пријало после четири-пет мечева у седам дана. Одморили смо, напунили смо батерије колико-толико и имали први-други пут у сезони да спремимо меч као људи. Свакако ори дочекујемо сутрашњи мец", закључио Митровић.

Његов саиграч Стефан Лазаревић истиче да је тим на прави начин искористио паузу,

"Изашли смо из неког тешког периода и искористили смо да се рехабилитујемо, одморимо и припремимо за меч. Алба је незгодна екипа годинама уназад, чија се игра базира на великој слободи и индивидуалној слободи играча. Морамо да анулирмао све њихове предности, да индивидулано пружимо отпор сваком играчу и да будемо фокусирани и спремни да одговоримо на њихову игру", поручио је Лазаревић.

"Кључ победе је фокус кроз целу утакмицу и јака одбрана. Да отворимо добро утакмицу, играмо на нашем терену и да то покушамо да градимо свих 40 минута. Ја се надам да ће то бити довољно за позитиван исход", рекао је Лазаревић.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи