Читај ми!

Два лица Партизана у Хамбургу, пресудила шутерска клиника из првог полувремена

Кошаркаши Партизана победом су почели такмичење у А групи Еврокупа, пошто су са 106:97 као гости савладали екипу Хамбурга. Црно-бели постигли 61 поен у првих 20 минута, али дозволили противнику да дође до неизвесне завршнице. Наредне среде у Београд долази екипа Турк Телекома.

Партизан је први меч у овогодишњем Еврокупу одиграо у складу са клупским бојама. Срећом, пресудила је фантастична игра у првом полувремену, па су црно-бели остварили тријумф 106:97.

Била је то прва европска утакмица Партизана откако се на клупу вратио Жељко Обрадовић, али и прва утакмица у Еврокупу у каријери најтрофејнијег европског тренера.

Црно-бели су одиграли фантастично прво полувреме, у којем су показали сав свој нападачки арсенал, али су у наставку потпуно пали и дозволили противнику да стигне до једноцифрене разлике.

После изједначене прве четвртине (28:24 за Партизан), црно-бели су потпуно доминирали у другој деоници - постигли су 21 поен за пет минута и деловало је као да ће се из Хамбурга вратити са убедљивом победом.

У трећој деоници, Партизан је одржавао предност, да би у последњих 10 минута тим Педра Каљеса умало дошао до великог преокрета, захваљујући агресивној одбрани и опуштеној игри београдског тима.

У првих 20 минута игре Партизан је показао сав свој таленат, нарочито у шуту (13/15 за два поена, 9/14 за три), уз доминацију у скоку.

Кевин Пантер је бриљирао, док су одличне партије пружили Далас Мур и Јам Мадар, а предност црно-белих у једном тренутку износила је и 28 поена.

Ипак, у наставку су се црно-бели мучили, док су судије пустиле изузетно грубу игру немачког тима, што је Хамбург искористио и топио предност противника из минута у минут.

Партизан је на крају показао да је искусна екипа, па, упркос великом броју грешака (чак 22) и испуштеној великој предности, радује игра у већем делу утакмице, као и сама победа, која ће много значити на почетку европског такмичења.

Пантер је утакмицу завршио са 26 поена, Далас Мур додао је 17, док су Мадар и Смаилагић меч завршили са по 13 поена. У тиму Хамбурга истакао се Кејлеб Хомсли са 21 поеном.

У наредном колу, следеће среде, у Београд долази екипа Турк Телекома из Анкаре.

У Партизановој Групи А, Турк Телеком је на свом терену био бољи од Метрополитанса 73:65, док је Хувентуд као гост био убедљив против Трента 86:56.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара