Читај ми!

Ирвинг губи 200 милиона долара јер не жели да се вакцинише

Кајри Ирвинг, један од најбољих плејмејкера света, одбија да се вакцинише и због тога ће бити ускраћен за додатних 200 милиона долара, саопштио је Шемс Чаранија. Један од најугледнијих НБА новинара истакао је да Кајри ризикује читаву сезону и нови уговор због свог става да не жели да прими вакцину против коронавируса.

Ирвинг, кошаркаш Бруклин нетса, тема је број један у америчким спортским медијима јер без вакцине не може да игра утакмице пред домаћом публиком.

Град Њујорк пре неколико месеци донео је закон по којем је посећивање јавних места могуће једино уз потврду о вакцинацији, па то важи и за кошаркаше Нетса и Никса који играју утакмице у "Барклиз центру" и "Медисон Сквер Гардену".

Све док се не вакцинише, Ирвинг неће моћи да игра у Њујорку, а "мрежице" су саопштиле да неће бити на располагању тренеру ни на гостујућим мечевима, те ризикује да пропусти целу сезону.

Због тога ће изгубити 16.000.000 долара, пошто ће га Бруклин казнити за сваку пропуштену утакмицу на домаћем терену, а потенцијално на столу оставља и додатних 185.000.000 колико је требало да му износи нови уговор.

Нетси су желели да продуже сарадњу са Ирвингом, али ова ситуација знатно мења положај франшизе из Њујорка и амерички новинар Шемс Чаранија наводи да му Бруклин неће понудити сарадњу док се не вакцинише.

"Речено ми је да Кајри Ирвинг не планира да се вакцинише. Због тога је у опасности да изгуби око 200.000.000 долара. Уколико се не вакцинише Ирвинг ће пропустити целу сезону, а једина нада му је да сачека да Њујорк укине постојећи закон. Ипак, према моји изворима челници града не планирају да то учине у скорије време", рекао је Чаранија за Си-Ен-Ен.

Ирвинг се у среду огласио преко званичног Инстаграм профила и тада је појаснио свој став.

"Нисам антиваксер. Једноставно се ради о томе шта је добро за моје тело. Нисам сигуран и то је у реду. Свестан сам последица. Чињеница је да нисам никога повредио, нити починио неки злочин", рекао је Ирвинг и додао:

"Уколико желите да се вакцинишете, подржавам вас. Урадите оно што је најбоље за вас. Свако треба да ради оно што је најбоље за њега. Оно што ме чини тужним јесте што људи губе послове због ових мандата."

Увек постоји опција трејда, пошто само у Њујорку и Сан Франциску важи правило о обавезној вакцинацији, те га можда будемо гледали у неком другом дресу у наставку каријере.