Читај ми!

Звезди припао "рат" са Жалгирисом за другу победу у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде остварили су другу победу у овосезонском издању Евролиге, пошто су на свом паркету савладали Жалгирис. Звезда је у правом "кошаркашком рату" изашла као победник против Жалгириса, резултатом 73:61. Црвено-бели су тако наставили са добрим резултатима у најјачем кошаркашком такмичењу на "старом континенту", иако имају проблема са повредама.

Изабраници Дејана Радоњића сада су на учинку 2-1, док је литвански шампион доживео и трећи пораз.

Звезда је много боље отворила утакмицу и највише захваљујући Нејту Волтерсу који је одлично диктирао ритам игре дошла до предности. Жалгирис није успео да пронађе ритам и црвено-бели су дошли до седам поена вишка, али су онда стали.

Средином прве деонице почели су проблеми са шутем споља (1/9 за три у првом полувремену), што је искористио Џош Нибо да започне доминацију у рекету.

Вратио је Американац "зелене" у игру, који су чак и повели и имали предност до финиша друге четвртине. Српски и регионални шампион је више од четири минута био без поена, али је одлично реаговао после једног Радоњићевог тајм-аута.

Успео је да поправи игру у нападу, "спусти" лопту испод обруча и на тај начин долази до поена. Мини серијом у завршници виђен је још један преокрет и Звезда је на полувреме отишла са предношћу (29:27).

Сјајну ролу почетком другог полувремена имао је Никола Калинић, који је везао првих седам поена Звезде и пробудио саиграче, али и "погурао" шут са дистанце.

Гости су се неколико пута враћали, стизали на посед заостатка, што није изазвало панику код домаћина. Снажно су Радоњићеви момци играли одбрану, она је у финишу резултирала великим бројем грешака Литванаца и повећањем предности.

На крају, Звезди је припао прави "рат", иако је коначан резултат и више него убедљив – 73:61.

Калинић је био најбољи и меч је завршио са 15 поена, пет скокова и три асистенције, Огњен Добрић га је пратио са 13, док се на 12 поена и седам ухваћених лопти зауставио капитен Лука Митровић. Двоцифрен је био још Нејт Волтерс са 11, поред седам асистенција и шест скокова.

Код гостију из Каунаса дабл-дабл је комплетирао Џош Нибо (14 поена и 10 скокова), а пратили су га Нилс Гифај и Лукас Лекавичус са по 11 поена.

Одмах након утакмице у "Штарк арени", црвено-бели путују у Москву где их већ у петак очекује меч 4. кола Евролиге са ЦСКА, док у недељу од 21 сат и дерби АБА лиге са Цедевитом Олимпијом.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво