Читај ми!

Радоњић: Значила би што већа подршка са трибина, очекујемо реакцију Жалгириса

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је пред меч са Жалгирисом у оквиру трећег кола Евролиге да очекује реакцију противника на смену тренера коју су извршили, као и гласну подршку са трибина "Штарк арене".

Црвена звезда дочекује Жалгирис у среду од 19.00 у мечу трећег кола Евролиге. Биће то први меч српске екипе у елитном такмичењу који игра на домаћем паркету.

"Прва утакмица код куће за нас ће бити изазов да покушамо добром игром да дођемо до бодова и победе. Биће тешко Жалгирис је после два пораза у два меча променио тренера и видећемо реакцију тима на то. Ми са друге стране налазимо се у тешком ритму, посебно што имамо мањак играча у ротацији, као и оних који се враћају из повреда...Желимо да одиграмо меч са енергијом, искусан тим из Каунаса ће казнити наше грешке, зато интервали добре игре морају да буду што дужи како би контролисали утакмицу. Подршка навијача нам је много потребна да дођемо до бодова", рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Радоњић додаје да се састав српске екипе није мењао у односу на прошли меч.

"Што се тиче састава, он остаје исти: "Играће ова екипа као и до сада, Цирбес је и даље ван, Лазић је у свом програму опоравка, Вајт није ту, тај мањак није мали, ово су играчи који врло значајни за наш тим, имамо и играче који су изашли из повреда и још увек нису на нивоу на који су нас навикли", додао је Радоњић. 

"Наши навијачи, надам се да ће доћи у великом броју, сви они који се нађу у хали, значила би нам свима да подршка буде онаква каква зна да буде! тренутак је такав, ритам је такав, и противник који је квалитетан - много би нам значило да публика дође у што већем броју и пружи нам подршку" рекао је тренер црвено белих.

Дејан Давидовац изјавио је да очекује реакцију Жалгириса, који је променио тренера.

"Екипа је променила тренера током прошле недеље и сигурно очекујемо реакцију, и то од доброг искусног тима који је изгубио прве две утакмице али нису баш имали лак распоред на старту. Очекујем тешку утакмицу у сваком смислу, посебно физички захтевну на терену. Ово ће бити потпуно другачији меч од оног у Лакташима из кога морамо да извучемо поуке, или Тел Авива где смо победили. У том смислу ово ће бити потпуно другачији меч где треба да се окренемо себи и нашој игри, и посебно игри у одбрани" изјавио је Давидовац. 

Црвено-бели наводе да навијачи поштују здравствене мере, као и то да навијају фер и коректно.

"КК Црвена звезда апелује на све да поштују прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније. Као и за утакмице са Сплитом и КК Будућност сви купци карата и власници сезонских улазница потребно је да понесу потврду о вакцинацији, брзом ПЦР тесту или потврду о прележаном Ковиду", наводи се из клуба.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво