Читај ми!

ФМП после велике борбе и продужетка надиграо Цедевита Олимпију

Кошаркаши ФМП-а савладали су Цедевита Олимпију са 92:89 у мечу трећег кола АБА лиге.

Сјајан меч у Стожицама. Публика је могла да ужива у изузетно узбудљивом мечу. Дуел две екипе обележили су преокрети. Домаћин је имао велику предност средином трећег периода да би ФМП успео да анулира разлику, преокрене меч и стигне до победе у продужетку.

Први период донео је изједначену игру. Резултатска клацкалица где су се екипе смењивале у вођству да би се на одмор отишло при нерешеном резултату - 18:18.

Слична слика и у наставку све до средине периода, када је домаћин успео да одржи предност и до полувремена оде на максималних плус седам - 41:34.

У трећој четвртини Цедевита Олимпија је константно водила и лагано повећавала предност, а средином периода је стигла до малсималних плус 13. ФМП је покушавао да ухвати прукључак, али је домаћин одолевао. Пред последњу четвртину домаћин је имао девет поена предности 63:54.

ФМП је у последњем периоду кренуо жестоко, водила се велка борба. Гости користе празан ход домаћина и прилазе на минус три 65:62, а потом смањују на један разлике - 68:67, пет минута пре краја сусрета.

Узаврело је на паркету, ФМП је успео да поведе у два наврата, Цедевита Олимпија да брзо врати. При резултату 77:77 обе екипе промашују нападе па је меч склизнуо у продужетак.

ФМП је са више енергије ушао у наставак. Серијеом 4:0 је повео и предност није испустио до краја. Пенал завршница донела је много узбуђења, домаћин је био надомак преокрета. Ипак, ФМП је успео да се одбрани и добије меч, на крају 92:89.

ФМП је до победе предводио Радоњић са 16 поена, Невелс је додао 15, а Изунду и Павићевић по 14. У тиму домаћина Кин је убацио 25 поена, Блажич 17, Аугуст 12.

АБА лига, треће коло:

Петак:
Задар - Цибона 67:68

Субота:
Морнар - Борац 85:90
Партизан - Студентски центар 79:57

Недеља:
Мега - Крка 73:72
Будућност - Сплит
Игокеа - Црвена звезда 75:68

Понедељак:
Цедевита - ФМП 89:92

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи