Читај ми!

Црвена звезда надиграла Будућност у првом дербију ове сезоне

Црвена звезда је савладала Будућност са 71:63 у мечу другог кола АБА лиге.

Изузетно узбудљив дуел старих знанаца. Није било пуно простора за тактичко надмудривање, па су тактику заменили велика борба, пуно трчања, емоције и наравно велики број грешака. Црвено-бели су остали сконцентрисанији, испунили замисли тренера Радоњића у првом делу игре.

Наставак је донео преокрет Будућности. Звезда је имала спреман одговор заблистао је Лука Митровић и са 11 поена покренуо нови преокрет. Звезда је поново стигла до двоцифрене предности и мирно привела меч крају.

Црвено-бели су боље ушли у меч. Домаћин се одлично снашао под обручима и стекао предност. Будућност је држала прикључак, а на крају првог дела игре Звезда је имала плус од пет поена - 19:14, уз Кузмићевих седам поена.

Одличном одбраном црвено-бели су надокнадили неколико лоших напада. Средином другог периода домаћин је стигао до двоцифрене предности 28:18. До краја полувремена Звезда је одржавала предност. У последњим секундама противник је успео да искористи грешку црвено-белих и смањи на 37:29.

Будућност је боље отворила трећу четвртину, серијом 11:0, преокренула је резулта и повела са 40:37. Добром одбраном противник није дозволио црвено-белима да забележе поен пуних пет минута у наставку.

Звезда је одговорила мини серијом од 4:0, сва четири поена забележио је Митровић. Уследила је резултатска клацкалица. Потом је тим из Подгорице стигао до пет поена предности - 46:41. Још четири поена Митровића - 46:45.

До краја треће четвртине гост је искористио једно слободно бацање и у последњи период ушао са плус два - 47:45. Све поене за црвено-беле у овом периоду постигао је Лука Митровић.

Наставио је Митровић да погађа и у последњем периоду, и са три поена (два плус један) преокренуо резултат и Звезда је поново повела, а тројком Калинића отишла на плус четири - 51:47. Још једну тројку забележио је Волтерс и црвено-бели су после три минута игре имали седам поена разлике.

Настављена је велика борба. Калинић краде лопту и лагано полаже за продужетак серије црвено-белих, која је укупно била - 13:0. Будућност је први кош постигла после четири ипо минута у последњем периоду и то са линије слободниг бацања.

У последњих пет мунута игре црвено-бели су ушли са плус 12 - 60:48. Звезда је била у бољем ритму у финишу. Црвено-бели су на три минута пре краја повећали на плус 13 - 65:52.

Звезда је потом рутински привела меч крају за коначних - 71:63.

Црвено-беле је до победе предводио Митровић са 19 поена, Кузмић је додао 13, а Калинић 10. У редовима Подгоричана најефикаснији је био Сили са 17, Рид је додао 13, а Мицов 11.

АБА лига, друго коло:

Четвртак:
Сплит - Партизан 59:69

Петак:
Студентски центар - Задар 94:78
ФМП - Игокеа 89:81

Субота:
Крка - Морнат 89:80

Недеља:
Борац - Цедевита 76:85

Понедељак:
Цибона - Мега 89:84
Црвена звезда - Будућност 71:63

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво