Читај ми!

Ново правило у Евролиги и Еврокупу - тренерима омогућен по један "челенџ" на утакмици

У новој сезони кошаркашке Евролиге и Еврокупа главни тренери екипа ће имати могућност да у било ком тренутку утакмице оспоре једну одлуку судија и затраже од арбитара да прегледају снимак.

Могућност да тренери затраже по један "челенџ" на утакмици уведена је са циљем да се такмичење за све тимове и њихове навијаче учини праведнијим, саопштено је из Евролиге.

Постоји укупно 16 различитих разлога, односно догађаја на терену, због којих ће тренери од судија моћи да затраже "челенџ".

Захтев тренера ће улазити у званични записник са утакмице, а судије ће бити дужне да прегледају снимак спорне ситуације, након чега ће на терену донети коначну одлуку.

Судијама је дозвољено да на захтев тренера гледају колико поена вреди постигнути кош, преостало време за игру или напад, који играч је направио или над којим играчем је направљена лична грешка, да ли је фаул без лопте направљен пре него што је истекло време... 

Тренери ће једном, али у било ком тренутку на утакмици, моћи од арбитара да затраже да преиспитају и досуђени аут, силазну путању или личну грешку у полукругу у рекету - одлуке због којих су судије до сада самоиницијативно могле да гледају снимак само током последња два минута утакмице или у продужецима.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво