Читај ми!

Партизан једва до победе у Задру на другом дебију Жељка Обрадовића

У свом повратку на клупу Партизана после 28 година, легендарни тренер Жељко Обрадовић и његов тим славили су у Задру резултатом 78:73, у мечу првог кола АБА лиге.

После готово три деценије најтрофејнији европски кошаркашки тренер и освајач девет титула првака Европе поново је са клупе предводио свој вољени клуб, а други деби и то резултатски успешан имао је у Задру, у дворани "Крешимир Ћосић".

Прва четвртина завршена је резултатом 21:21, а Партизан је поене постизао углавном на крилима највећих појачања – Пантера и Лидеја, док су домаћи поене пре свега проналазили из шута за два поена.

Уласком новог капитена Загорца и енергичног и продорног Аврамовића црно-бели праве серију која је у неколико наврата била и двоцифрена, али се на полувреме отишло са 42:34 за Обрадовићев тим.

Наставак је донео сличну слику, Партизан је контролисао меч и његов резултат, разиграо се млади Трифуновић, али ипак хрватска екипа није дозволила гостима из Београда да се "одлепе", највише захваљујући одличном шуту за три поена, пре свега Јордана. Пре уласка у последњу деоницу на семафору је стајало – 60:54.

Четврти квартал Задрани отварају много боље, а на седам минута пре краја долазе на само поен минуса – 62:61, онда на четири минута пре истека времена и до потпуног егала од 69:69.

Имао је домаћи тим и неколико прилика да пређе у предност, али их није искористио, а захваљујући прецизном Муру и пробуђеном Пантеру ипак решио меч у своју корист са 78:73, за победнички старт нове сезоне од које се пуно очекује.

На крају код Партизана најефикаснији странци Пантер и Мур са по 14 поена, док су Аврамовић и Трифуновић додали по 11, а Лидеј је имао дабл-дабл од 10 поена и 10 ухваћених лопти.

Код Задрана сјајна утакмица Вуковића са 16 поена и седам скокова, Јордано је убацио пет тројки и укупно 15 поена, док је бивши играч црно-белих Луковић забележио 11.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво