Читај ми!

Величковић за РТС: За мене је Партизан начин живота

Прослављени капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић најавио је опроштај од професионалне каријере на наредном мечу, а гостујући у Јутарњем програму РТС-а говорио је о богатој каријери у клубу и репрезентацији као и о емоцијама које су је пратиле.

Кошаркаши Партизана увелико се припремају за нову сезону, у четвртак ће у Штарк Арени одиграти пријатељску утамицу са актуелним прваком Европе - турским Ефесом. На том мечу, од дреса Партизана, званично ће се опростити легендарни капитен Новица Величковић.

"Треме нема али узбуђења свакако има... Јако ми је драго што ћу моћи да се опростим пред навијачима, јер је протекла сезона била великим делом пред празном халом", рекао је Величковић.

Играли сте 10 сезона у црно белом дресу и освојили 13 трофеја. Постоји ли нека утакмица или трофеј да ћете је посебно памтити?

"Сигурно је то утакмица против Панатенаикоса у Београду када им је тренер био Жељко Обрадовић. Има доста момената и утакмица које бих могао да издвојим и који су за памћење а 10 година није мало. А свакако је част представљати Партизан."

Величковић је говорио и о повратку тренера Жељка Обрадовића истакавши да његов повратак има велики значај не само за Партизан већ и регионалну кошарку.

Коментаришући игру у клубу у коме је потекао и у коме ће завршити професионалну каријеру, капитен црно-белих је истакао да има специфичан однос са клубом који доживљава као другу породицу.

"За мене је Партизан начин живота. Јер, где год да се појавиш ти га представљаш и он представља тебе", истакао је Величковић.

Прослављени капитен Партизана је говорио и о богатој каријери током које је играо у Шпанији, Немачкој и Турској, као и репрезентативној каријери за коју је истакао да је то прича уз коју су везане посебно прелепе емоције.

Закључио је да ће и убудуће остати у свету спорта а сада ће имати и мало више времена да се посвети породици и пријатељима.
 

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи