Читај ми!

Основана Фондација КК Партизан

Фондација КК Партизан основана је данас, а циљ овог удружења јесте да из заједничког фонда помаже оне који су градили историју најуспешнијег српског кошаркашког клуба на терену и ван њега, а потребна им је финансијска подршка, саопштили су црно-бели.

Како се наводи, на челу Фондације која основана у кући КК Партизан, налази се трочлани борд у саставу: Драган Кићановић (председник борда), Душан Дуда Ивковић и председник КК Партизан НИС Остоја Мијаиловић.

"Свим љубитељима спорта, а кошарке нарочито, познато је да КК Партизан представља једну велику породицу. Фондација је основана управо из тог разлога, да њени чланови одржавају везу и буду ослонац својим саборцима у тренуцима када им је помоћ потребна", наводи се у саопштенњу.

Фондација КК Партизан биће финансирана од стране њених чланова, а симболичног дела уговора на годишњем нивоу, одрећи ће се сви првотимци Партизана.

"Данашња активност је пре свега доказ да је Партизан једна велика породица. Данас имам велику част да у просторијама КК Партизан примим две велике кошаркашке легенд, Душана Дуду Ивковића и Драгана Кићановића којима се овим путем у име Партизан и свих нас у клубу захваљујем што су се придружили овој идеји и подржали акцију одмах након нашег разговора. Сви смо заједно схватили да је ово једно велико хумано дело да помогнемо нашој црно-белој породици", рекао је Мијаиловић за клупски сајт.

"Пре нешто више од годину дана нас је задесила та ситуација са короном која је пореметила и наше животе и спортске резултате које смо имали. Дошао сам тада идеју да са својим сарадницима направимо списак свих људи који су прошли кроз Партизан као играчи или спортски радници а имају више од 60 година."

"Лично сам се чуо са многима и увидео да данас неки од њих тешко живе. Нико од нас колико год некима данас цветале руже, сутра можда не буде тако. Зато постоји ова фондација коју смо створили као КК Партизан а која ће функционисати као независна организација где ћемо Драган Кићановић, Душан Ивковић и ја на основу критеријума које смо договорили организовати подршку када неко нема од чега да живи, има здравствених проблема или породица бивших чланова пролази кроз тешке моменте."

"Желим да се захвалим садашњим играчима који су пристали да помажу и од тога мислим да нема лепше ствари ", истакао је Мијаиловић.

Председник борда Фондације КК Партизан Драган Кићановић каже да је почаствован избором на ову функацију.

"Јако је тешко у овом тренутку изразити неко задовољство. Нешто што би сигурно свакоме импоновало. Мени страшно импонује и презадовољан сам пре свега са идејом, затим и са људима, председником Остојом и пре свега Дудом у хуманитарној акцији која заиста много значи и значиће свим нашим другарима, и бившим играчима, тренерима и тако даље."

"Мислим да је идеја фантастична и са поносом сам то прихватио јер једноставно на просторима Европе не знам за такав случај. Када сам чуо за идеју, није било ни тренутка размишљања нити консултације јер такве ствари једноставно морају да се прихвате", поручио је Кићановић.

Легендарни Душан Ивковић када да је са чашћу прихавтио понуду о оснивању фондације.

"После свих тренутака славе, шта остаје? Остаје једно велико пријатељство. После читавог низа клубова које сам тренирао у земљи и иностранству на предлог људи који су јако блиски мени. Прво сам информацију добио од мог кума Жељка Обрадовића да треба да оснујемо једну добротворну фондацију која би помагала свим члановима Партизана који су у неком одређеном проблему."

"Ја сам такву понуди са великим поштовањем и чашћу прихватио јер мислим да ће ова наша фондација бити хуманитарна и јединствена. Колико имам информацију, у нашој земљи а ни у Европи нема ничега сличног и ја сам јако срећан што сам део те Фондације и што ћемо на тај начин да наставимо наше пријатељство и дружење", поручио је Ивковић.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво