Читај ми!

Нестварни Јанис донео титулу Милвокију!

Победом од 105:98 у шестом мечу финалне серије НБА лиге, Милвоки бакси освојили су титулу шампиона после равно пола века чекања. МВП финала Јанис Адетокумбо одиграо је спектакуларан меч и са 50 поена водио свој тим до прстена.

Екипа из Висконсина искористила је прилику да у свом, дупке пуном "Фисерв форуму" (70.000 људи гледало је меч испред дворане) дође до четврте победе у финалној серији (4-2) и титуле која се чекала равно 50 година.

Број 50 је дефинитивно број вечери, јер је управо толико поена убацио без дилеме најбољи играч меча, али и читаве финалне серије – Јанис Адетокумбо.

Грк је у мечу одлуке играо своју најбољу кошарку у животу, те је поред поентерског учинка и шута из игре (16 од 25), имао и 14 скокова, две асистенције и чак пет блокада. Ипак, утисак вечери је његов нестварно добар шут са линије за слободна бацања – 17 од 19!

У мечу који је био много уједначенији и неизвеснији него што то можда коначни резултат показује, Јанису је највећу подршку јутрос пружио Боби Портис са 16 поена у врло битним моментима одлучујућег дуела, док је Крис Мидлтон на крају дошао до 17. Плејмејкер Џру Холидеј је уз 12 поена поделио 11 асистенција.

У редовима Санса, који су изгубили и треће финале у историји франшизе, ветеран Крис Пол је убацио 26 поена, док је Девин Букер уз веома лош проценат успешности у шуту на крају дошао до 19 поена. 

Подсетимо, Милвоки је до своје други титуле у историји дошао тако што је у првој рунди "почистио" Мајами (4-0), потом у седам утакмица био бољи од фаворизованог Бруклина (4-3), а онда у финалу Истока и од Атланте (4-2). У финалу су Финикс победили вративши се из минуса од 0-2.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво