Читај ми!

КК Партизан: Спор са Експо банком је бивши проблем

Дугогодишњи спор са Експо банком званично је бивши проблем Кошакрашког клуба Партизан, саопштили су црно-бели.

Како се наводи на сајту клуба, дуг настао по основу штетних уговора из сезоне 2005/2006 више не постоји чиме је финансијска стабилност клуба у потпуности враћена и обезбеђен је правни континуитет пословања истог правног субјекта који је основан 1945. године.

"Вансудско поравнање, склопљено је након дугих преговора правних тимова Партизана и Експо банке, а све у интересу да се правни процеси покренути пред надлежним институцијама још 2017. године окончају на једини исправан начин - Правним решењем које ослобађа црно-беле терета од 1.4 милиона евра, насталог због правно ништавних уговора склопљених пре 16 година", наводи се у саопштењу Партизана.

"У борбу са овим проблемом, управа КК Партизан НИС ушла је 2017. године након блокаде рачуна црно-белих од стране Банке. Током судских поступака, црно-бели су пред надлежним судом указали да је Банци враћено 77 милиона динара више него што је потребно и на основу првостепене пресуде, Банка је услед проглашења ништавности уговора била дужна да клубу врати наведени износ који је уз припадајуће камате нарастао на 105 милиона динара."

Како се даље истиче, суочена са таквом пресудом, Банка је пред судом поднела тужбу за наплату 730 милиона динара по основу дуговања из њихових пословних књига.

"У другостепеном поступку, првостепена одлука је укинута и суд је наложио детаљно разматрање свих околности под којима су спорни уговори закључени, чиме је правна борба настављена. Недуго затим, правни тим Експо банке се обратио клубу са предлогом за вансудско поравнање по којем ни клуб ни Банка више не би имали никакве обавезе према другој страни."

Из Партизана наводе да је након преговора, овај правни и финансијски проблем тако и решен, те је клуб и званично ослобођен великог финансијког терета.

"Овим потезом, управа клуба је успела да се избори са дугом од стране највећег појединачног повериоца. Клуб је у потпуности заштићен од даљих штетних ефеката уговора, обезбеђена је финансијска консолидација и омогућено је несметано пословање клуба као основ за даљи спортски развој", стоји у саопштењу.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић након склапања споразума о вансудском поравнању изјавио је:

"Пре око четири године, највећи појединачни проблем је била блокада од стране банке. Било је доста савета да се клуб као правно лице уведе у стечајни поступак, било је и предлога да се спроведе УППР (Унапред припремљени план реорганизације). Изабрали смо најтежи пут, али данас сам посебно поносан на чињеницу да је наш Партизан онај исти клуб који је настао давне 1945. године.", каже Мијаиловић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво