Читај ми!

Кошаркаши Партизана сазнали противнике, Еврокуп у новом формату

Жељко Обрадовић и Партизан сазнали су противнике у следећој сезони Еврокупа, која ће бити одиграна у значајно измењеном формату. Црно-бели ће се такмичити у Групи А, заједно са екипама Андоре, Локомотиве, Хувентуда, Лијеткабелиса, Трента, Булоња, Турк Телекома, Хамбурга и Сласка.

Партизан се на жребу нашао у четвртом шеширу, а најозбиљнији противници у Групи биће екипе Локомотиве (Русија) и Хувентуда (Шпанија).

Међу десет екипа у групи биће и Андора (Шпанија), Лијеткабелис (Литванија), Тренто (Италија), Булоњ (Француска), Турк Телеком (Турска), Хамбург (Немачка) и Сласк (Пољска).

У Групи Б играће Валенсија (Шпанија), Промитеас (Грчка), Гран Канарија (Шпанија), Будућност (Црна Гора), Виртус (Италија), Цедевита Олимпија (Словенија), Бург (Француска), Улм (Немачка), Бурса (Турска) и Венеција (Италија).

Еврокуп је претрпео значајне промене у формату такмичења, тако да ће се тимови наредне сезоне такмичити у две групе по 20 екипа.

У групи ће свако одиграти 18 мечева, по девет на страни и на домаћем терену, а осам најбољих из сваке групе обезбедиће пласман у нокаут фазу такмичења.

У осмини финала, четвртфиналу, полуфиналу и финалу играће се само по једна утакмица, а предност домаћег терена имаће екипе које су у лигашком делу биле боље пласиране.

Финалисти Еврокупа требало би да имају загарантовано место у Евролиги у следећој сезони.

Партизан са великим очекивањима улази у следећу сезону. Екипу је преузео најтрофејнији европски тренер Жељко Обрадовић, док су доведена озбиљна појачања.

Такмичење у Еврокупу почиње 20. октобра.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара