Читај ми!

Финикс на пола пута до прве титуле у НБА лиги

Кошаркаши Финикса повели су 2-0 у финалној серији НБА лиге против Милвокија и дошли на пола пута до историјске, прве титуле у најјачем кошаркашком такмичењу на свету. Санси су одбранили домаћи терен и у другом сусрету, пошто су славили резултатом 118:108 и сада имају лепу предност пред наставак серије у Висконскин.

Екипа Монтија Вилијамса је много свежија и одморнија од противника, имала је више времена да се припреми за финале и то је искористила у прва два сусрета.

Други меч у Аризони домаћи тим решио је одличном игром и одбраном у другој четвртини, пошто је Милвоки имао минималну предност на крају прве.

Међутим, Санси су појачали дефанзиву, дозволили ривалу само 16 поена у том периоду и на петнаестоминутни одмор отишли са двоцифреним вишком (56:45).

У наставку су је било и +15, а када год би Бакси кренули у налет и смањили разлику, Девин Букер и Крис Пол би га одбили. У више наврата су гости долазили на два поседа заостатка, али нису успевали да се резултатски потпуно врате.

Букер је поново био најефикаснији и меч је завршио са 31 поеном (15/25 из игре, 7/12 тројке), уз пет скокова и шест асистенција. Интересантно је да за 44 минута на паркету није шутнуо ниједно слободно бацање.

Пратио га је Микал Бриџес 27 поена и седам ухваћених лопти, док је споменути Пол имао 23 поена и осам успешних додавања.

На другој страни је доминирао Јанис Адетокумбо, али није могао без помоћи саиграча. Тек опорављени Грк је радио све на терену – постигао је 42 поена, имао 12 скокова и изузетно шутирао из игре (15/22).

Све то није било довољно јер је следећи играч по ефикасности био Џру Холидеј са 17 поена.

Серија се сада сели у Милвоки и трећи окршај на програму је у ноћи између недеље и понедељка по централноевропском времену.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи