Читај ми!

Млади кошаркаши Србије бољи од Порторика на Светском првенству

Млада кошаркашка репрезентација Србије, играчи до 19 година, савладали су Порторико са 84:64 (19:19, 20:20, 30:7, 15:18) у мечу другог кола Групе Б на Светском првенству Летонији. У трећем колу наша селикција игра против домаћина.

Након победе над Ираном у првом колу наша млада селекција била је убедљива и против Порторика. Следи дуел са Летонијом.

Слично као и у првом мечу, нашим момцима је и сада требало неко време да ухвате ритам. Прво полувреме протекло је у равноправној борби. Као и првих неколико минута наставка, да би после 46:44, Михајло Петровић покренуо серију којом је Србија отишла на 53:46. Играо се 26. минут. Испоставило се да су то били тренуци када су Орлићи преузели контролу над утакмицом.

Ускоро је предност Србије била и двоцифрена - Лазар Стефановић је погодио тројку за 58:46. Да би сјајну игру у овом периоду крунисао Филип Шкобаљ, закуцавањем за 67:46.

Питање победника више се није постављало. Србија је сигурно ишла као новој победи. Дан одмора дочекује као једина екипа без пораза у Б групи.

Били су наши момци бољи у свим сегментима игре. Посебно за похвалу је сјајан скок, где су ухватили 50 лопти, што је 14 више од ривала, а имали су и 26 асистенција, од тога Алекса Ковачевић 10.

Селектор Лукић је опет свим играчима дао шансу. Петорица су меч завршила са двоцифреним бројем поена: Никола Јовић је убацио 16 поена, Лазар Стефановић 15, Војин Медаревић 14, Матија Белић 12, Филип Шкобаљ 11.

У првом мечу Групе Б Летонија је савладала Иран са 58:48.

Табела Групе Б:
Србија 2/2
Порторико 2/1
Летонија 2/1
Иран 2/0

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво