Читај ми!

Србија са Порториком за финале квалификационог турнира за Игре у Токију

Кошаркашка репрезентација Србије од 16 часова игра с Порториком у полуфиналу квалификационог турнира у Београду за Олимпијске игре у Токију. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

Србија је у групи А савладала Доминиканску Републику и Филипине уз бројне проблеме, како у игри, тако и са повредама.

Игор Кокошков је због теже повреде листа остао без Стефана Јовића, који ће у случају пласмана пропустити и Олимпијске игре, док здравствених проблема имају и Милош Теодосић, Немања Бјелица, Васа Мицић, Огњен Добрић...

Међутим, Кокошков је истакао да ће играчи учинити све да дођу до борбе за олимпијску визу.

"Овакве утакмице се сигурно не добијају уиграношћу, већ енергијом, борбеношћу и пожртвовањем на терену", изјавио је селектор.

Услед одустајања екипе Сенегала, национални тим Порторика је у оквиру групе Б одиграо само један меч у којем је поражен од Италије.

"Екипа Порторика игра дуже заједно, очигледно су уигранији, имају дефинисану ротацију и своје улоге у тиму. Ми, нажалост, нити један тренинг нисмо одрадили у пуном саставу, а чак и данас ће нам неки играчи фалити на тренингу. То је информација за људе који воле и прате наш тим, али поновићу, овакве утакмице се не добијају перфектном уигранишћу и егзекуцијом, већ жељом, енергијом и одлуком да се добије. Не сумњам да ћемо се борити, али морамо да, уз енергију која ће бити присутна на највишем нивоу, одиграмо паметно, смањимо број изгубљених лопти и играмо тимски. Играмо пред својом публиком, знамо шта је циљ и даћемо све од себе да то остваримо", закључио је Кокошков.

У првом полуфиналу суботњег програма, од 13 сати се састају Италија и Доминиканска Република.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се