Читај ми!

Тешком муком савладани Филипини, "орлови" чекају име противника у полуфиналу

Теже него што се очекивало, кошаркаши Србије савладали су Филипине 83:76 и обезбедили прво место у групи. Екипа Игора Кокошкова имала 16 поена предности, али дозволила противнику да дође до егал завршнице. Брине повреда Стефана Јовића. "Орлови" ће у полуфиналу играти против пораженог из дуела између Италије и Порторика у групи Б.

Мало је недостајало да селекција Филипина направи велико изненађење и шокира "орлове" у Београду, али захваљујући Бобану Марјановићу Србија је забележила победу 83:76 и освојила прво место у групи.

Почетак и већи део меча нису наговештавали неизвесну завршницу, али су упорни Филипинци користили све грешке екипе селектора Игора Кокошкова и умало савладали фаворизоване "орлове".

Србија је добро отворила меч, захваљујући поенима Огњена Добрића и после 10 минута игре имала предност 22:16. Већ до полувремена она је увећана на 45:34 и већ је деловало да је обезбеђена лака победа.

На почетку последње деонице предност "орлова" расла је до максималних 56:40, али је онда уследио велики пад у игри српског тима.

Филипинци су из минута у минут топили предност. После три деонице разлика је била пет поена, а гости су у једном тренутку дошли и до вођства.

Да несрећа не иде сама, повредио се и стартни плеј српске репрезентације Стефан Јовић. После једног продора ухватио се за лист ноге и у боловима напустио терен.

Ипак, Србија је до краја меча смогла снаге да дође до тријумфа. Коначно су "орлови" искористили доминацију Бобана Марјановића, који је готово сам играо против филипинске петорке.

На другој страни, Филипинци су промашили неколико отворених шутева, па је Србија дошла и до друге победе на турниру.

Марјановић је меч завршио са 25 поена и 9 скокова, Добрић је додао 16, а Теодосић 13 у српском тиму. У екипи Филипина најефикаснији је био Френк Вилијамс Куаме са 17 поена.

Треба истаћи да због лакших повреда против Филипина нису играли Немања Бјелица и Никола Калинић, док Васа Мицић није улазио у игру.

Србија је обезбедила прво место у групи, па ће у полуфиналу, у суботу, играти против поражене екипе из дуела између Италије и Порторика, који се игра сутра.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи