Читај ми!

Обрадовић и Партизан – повратак у будућност

Српски кошаркашки стручњак Жељко Обрадовић званично је промовисан као нови тренер Партизана. Обрадовић је истакао да ће учинити све што је у његовој моћи да врати клуб на старе стазе славе, као и да је лако донео одлуку о повратку.

У београдском хотелу "Радисон блу", Кошаркашки клуб Партизан одржао је промоцију новог тренера.

Поред Жељка Обрадовића, јавности су се обратили и председник клуба Остоја Мијаиловић, као и спортски директор Зоран Савић.

"Пре свега честитке људима из Кошаркашког савеза Србије на злату на ЕП. Хвала председнику клуба на шанси коју ми је дао, да се вратим и радим у Партизану. Оно због чега сам се вратио јесте нешто што долази изнутра, најдубље емоције које осећам. Срећан сам и поносан сам што сам у могућности да седнем на клупу Партизана", први су утисци Обрадовића.

Нови/стари тренер црно-белих рекао је да је одлука о повратку била лака.

"Покушавао сам све ове године да помогнем Партизану, стално сам био у контакту са људима из клуба. Драго ми је да је Остоја успео многе ствари да среди у клубу, пре свега финансијски да консолидује неке ствари, а сад сви заједно да пробамо да вратимо Партизан тамо где му је место. За мене је ова одлука повратка била лака. Прошле седмице смо се Остоја и ја нашли и већ после тог разговора сам преломио", додаје Обрадовић.

Српски стручак говорио је о амбицијама, као и томе шта Партизан представља у европској кошарци.

"Мислим да у Европи не постоји клуб који је дао толико играча, који су били толико битни, освајали толико трофеја, потом и тренера који остварују добре резултате. Једини клуб у том рангу је Реал Мадрид. Оно што бих волео је да и европска лига препозна да на просторима бивше Југославије има клубова који су и те како задужили кошарку у Европи и да пробају да више клубова из овог региона буде стални учесник Евролиге. Што се тиче амбиција, вероватно ће и то бити питање, оне су највеће могуће. Свестан сам шта значи мој долазак, шта се очекује, једино што нас интересује је да будемо неко ко ће да игра Евролигу, али не на годину дана, већ да буде саставни део такмичења. Мислим да је Партизану ту место и да Партизан то заслужује", изјавио је тренер црно-белих.

Обрадовић се дотакао и ситуације у регионалној кошарци.

"Ви пратите ситуацију пре свега у АБА лиги. Драго ми је што имам контакте са свим клубовима, а пошто ја мислим да је свима нама тренерима, руководиоцима, спортским радницима, задатак и одговорност за неке ствари које се дешавају и изазивају последице код навијача. Ја само могу да обећам да ћу све радити да се спусте тензије. То ни за кога није добро, треба да радимо на унапређењу кошарке и да по завршетку меча честитамо једним другима и да правимо праву атмосферу", рекао је Обрадовић.

Најтрофејнији европски тренер једва чека да крене да ради посао који најбоље зна.

"Не мислим да је ризик то што се враћам, враћам се у нешто што волим, ради се о чистој емоцији. Огромна жеља у мени постоји да кренем да радим са играчима, ја сам најсрећнији кад изађем на паркет. Највећи изазов за нас је да направимо конкурентан тим у свим такмичењима, знамо да овде постоји квалитет, пре свега Црвене звезде, која је доминирала задњих година, потом Будућност, Игокеа, Морнар, Олимпија, сви клубови заслужују респект. Испред нас је велики посао, али кад имаш жељу, можеш да урадиш доста тога. Ништа друго не могу да обећам. Обећавам рад, да ћемо све радити да вратимо Партизан тамо где је место. Ако на крају сезоне седнемо и кажемо да смо ми и играчи урадили све што је било у нашој моћи, можемо бити задовољни."

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво