Читај ми!

Марина Маљковић: Победиле смо сјајан тим, у финалу је све могуће

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић након победе над Белгијом у полуфиналу Европског првенства, изјавила је да је поносна на своје кошаркашице, које су победиле, иако нису играле онако како знају.

Србија је након драматичне завршнице савладала Белгију са 74:73 и пласирала се у финале ЕП.

"Честитке Белгијанкама, урадиле су одличан посао цео турнир, ставиле нас у тешку ситуацију. Било нам је тешко, поготово после меча са Шпанијом, било је тешко приступити овом мечу, али желим да честитам својим играчицама, нису биле сјајне какве умеју да буду, али то сад није битно, победиле смо, у финалу смо. Победиле смо велики и квалитетан тим, није било једноставно, веома смо испражњене тренутно", рекла је селекторка.

Меч је имао невероватну завршницу, а Маљковићева је прокоментарисала емоције које је осећала током доношења судијске одлуке.

"Звучаће једноставно, али желела сам истину, то сам чекала и прихватила бих само истину у таквој ситуацији и код такве одлуке, ма каква она била", изјавила је Марина Маљковић.

Србија се у финалу у недељу састаје са Француском, добро познатим ривалом. 

"Играмо против сјајне екипе, играли смо против њих толико пута раније. Оне ће бити свежије од нас, имају сјајну екипу, победнички менталитет и из године у годину напредују. Опет, као што увек кажем, ми ћемо играти оно што их учим од 2011. године, нашу игру, наш систем и видети шта ће се десити, оне су фаворити, али знамо да се у финалу ништа не зна и да је све могуће", закључила је Марина Маљковић.

Финале је на програму у недељу од 21.00 час, уз директан пренос на Првом програму РТС-а. 

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара