Читај ми!

Анђушић: Са позитивном енегијом улазимо у квалификације

Кошаракаш Србије Данило Анђушић изјавио је да национални тим у позитивном раположењу дочекује олимпијски квалификациони турнир у Београду.

Изабраници Игора Кокошкова у среду су имали последњу проверу пред квалификације за ОИ, а у хали "Александар Николић" пред навијачима побеђен је Мексико 81:77, који савладан и на Акрополис купу у Атини.

"Увек је лепо играти пред домаћом публиком и осетити и тај ветар у леђа са трибина. Драго нам је било што смо једну припремну утакмицу одиграли у дворани ‘Александар Николић'. Није била иста утакмица као она у Грчкој, знали смо да ће бити другачије. Тамо смо их добили великом разликом, знали смо да ће они озбиљније изаћи на овај меч", рекао је Анђушић новинарима после меча и додао:

"Ми нисмо стартовали како треба, пре свега са енергијом. Они су погодили отворене шутеве и имали резулатат. У другом полувремену било је много боље. Имали смо разлику, на крају је дошао и мали пад концентарције, али битно је да смо добили утакмицу. Са позитивном енегијом улазимо у квалификациони турнир".

Српски бек је упитан како изгледа процес уигравања тима, с обзиром на то да су се играчи у етапама прикључивали репрезентацији.

"Тешко је и то је нешто на шта морамо да се навикнемо од почетка. Доста играча се прикључило пре десетак дана, имали смо мало времена за тренинге и све ствари радимо у ходу. До турнира имамо неколико дана и верујем да ћемо дићи форму и да ће то много боље изгледати у наставку", каже Анђушић.

Нападом српског тима синоћ командовао капитен Милош Теодосић.

"Много је лакше играти са таквим плејмејкером, Тео је један од најбољих у Европи на тој позицији деценију и више. Када дође Василије Мицић то ће изгледати сјајно, једва чекам да све сви прикључе, да сви будемо здрави и спремни за турнир".

Анђушић се осврнуо и на свој наступ у дресу Србије.

"Осећам се као ветаран, после толико година сам се вратио у репрезентацију. Све је другачије, ја сам искуснији. Увек је исти осећај и понос играти за своју земљу и то је оно што је најавжније", закључио је Анђушић.

Репрезентација Србије сутра улази у "мехур", а квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре почиње 29. јуна.

У групи А, ривали репрезентације Србије биће Доминиканска Република и Филипини, док ће се у групи Б такмичити Сенегал, Италија и Порторико.

Само победник турнира ће обезбедити учешће на Олимпијским играма у Токију.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи