Читај ми!

Јелена Брукс је у укључењу за РТС поручила судији да лопта не лаже

Јелена Брукс, капитен женске кошаркашке репрезентације, рекла је у укључењу за РТС да наш тим није могао да изгуби дуел против Шпаније у четвртфиналу Европског првенства, иако су судије погурале домаћина ка тријумфу у последњим тренуцима. Шпанкиње ипак нису искористиле тај поклон и Србија је направила велики подвиг тријумфом после продужетка над двоструким узастопним европским шампионом.

"Лавице" су тријумфовале са 71:64 и тако дошле до борбе за медаљу, а Јелена Брукс истиче да се утисци још нису слегли и да девојке малтене уопште нису спавале.

"Нажалост, нисмо. Нико од играчица није могао да спава. Узимали су се и мелатонини и све се узимало, али су девојке, као и ја, спавале само два сата. Успеле смо поново да погледамо нашу утакмицу од синоћ на њиховом програму. Било је мало лакше гледати је после, имамо два дана до полуфинала и имаћемо времена да одморимо", почела је Јелена у укључењу за РТС.

Српкиње су преживеле велику неправду у самој завршиници регуларног дела, када су судије домаћину поклониле шансу за тријумф.

Шпанија је имала напад за победу, наш тим је направио мали фаул, па онда још један, а судије су досудиле два слободна бацања иако Шпанија није упутила шут, већ је фаул био на земљи.

Наша селекторка Марина Маљковић тражила је да судије погледају снимак, али су они остали при спорној одлуци. Увиња је погодила прво и промашила друго слободно бацање, па се ушло у продужетак.

"Не желим да се враћам на то. Ситуацију 'Лопта не лаже' сам имала са истим тим судијом на утакмици против Црне Горе. Десило се да су шутирале два бацања и оба промашиле. Таква ситуација је била и јуче, нас је бог погледао и ми смо заслужиле да идемо у полуфинале. Ово је била нереална одлука судије, али није успео да их врати у живот и донесе победу Шпанији, тако да је Србија у полуфиналу."

У полуфиналу ће противник бити још један од фаворита за трофеј – селекција Белгије.

"Свакако расту и наше и увек су највеће. Остаје нам да се максимално фокусирамо на Белгију. Као што сам рекла на почетку првенства – идемо утакмицу по утакмицу, сада имамо Белгију испред нас, али максималан фокус је на нашу игру и шта ми треба да урадимо на терену да бисмо победиле ту утакмицу", закључила је Јелена Брукс за РТС.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво