Читај ми!

Маљковићева: О овој утакмици ће се причати годинама, али сада идемо на медаљу!

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић била је пресрећна после пласмана у полуфинале Европског првенства. "Лавице" су се пласирале међу четири најбоље екипе на Старом континенту великом победом над домаћом селекцијом Шпаније, а Маљковићева је истакла да ће се та утакмица памтити годинама.

Србија је елиминисала двоструког узастопног европског шампиона 71:64 после продужетка.

"Девојке су те које су давале кошеве, оне треба у том моменту да славе... Победили смо огромну Шпанију, велику екипу, која игра сјајну кошарку. По интензитету сви пореде њихово трчање са мушкарцима. Стварно смо успели да победимо огромну екипу на њиховом терену. И то у Валенсији, у граду где је Шпанија - Шпанија", у даху је причала Марина Маљковић.

"Честитам свим својим кошаркашицама. Од прве до дванаесте, јер је невероватно колико су све показале да су тим и колико су допринеле овој победи. Не можете то ни да замислите. Све играчице са клупе, које су улазиле минут или два, плакале су. То је била та наша снага. Честитам свима на менталној и физичкој снази на овој утакмици."

Шпанија је имала предност 61:55 на два и по минута пре краја, а онда је уследила паклена завршница српског тима, који серијом 7:0 стиже до преокрета и вођства.

А онда једна, благо речено, невероватна судска одлука, која је шпанском тиму просто поклонила два слободна бацања на секунду и по до краја.

"Видели сте колико смо морали да стиснемо зубе, у неколико ситуација. То је много тешко! Било је много тешко превазићи све то. Превазићи такав стрес и ја им од свег срца честитам. Показале су како се бори за своју земљу, управо у тим ситуацијама. Довољно смо мудри да знамо да ништа нисмо урадили, да је ово била велика утакмица у нашим каријерама. Дефинитивно! О њој ће се пуно причати, годинама."

За крај, истакла је да се овде неће зауставити.

"Драго ми је због девојака. Знамо за шта смо дошли и шта је наш циљ. Идемо на медаљу! У полуфиналу нас чека Белгија, још једна велика екипа...", закључила је Маљковићева.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво