Читај ми!

Први човек Денвера потврдио да су Нагетси желели да Јокић игра за Србију

Тим Конели, председник кошаркашких операција Денвера, потврдио је на завршној конференцији за медије да су сви из организације Нагетса желели да Никола Јокић игра за репрезентацију Србије током лета. Јокић је после невероватне сезоне у којој је одиграо све утакмице у регуларном делу, водио Денвер до полуфинала плеј-офа Западне конференције и освојио МВП признање. Ипак, одлучио је да не игра за национални тим током лета због исцрпљености и жеље да се што боље опорави и спреми за следећу сезону.

Јокић је пре неколико дана стигао у Сомбор и потврдио да неће играти за Србију, коју очекује прво квалификациони турнир за Олимпијске игре у Београду, а уколико све буде како треба, и пут у Токио на највећу смотру спортиста.

Конели је истакао да ни Денверу није страно да приоритет даје НБА утакмицама, али да су Нагетси желели да Јокић и остали играчи наступају за своје репрезентације.

"Ми у клубу смо поносни када наши играчи представљају своје репрезентације на међународним такмичењима, али, уз то, такође и разумемо невероватан напор који је ова и оваква сезона изискивала од наших момака... Ова сезона је била на посебан начин компликована", казао је Конели у завршном обраћању медијима.

Додао је и да је српски центар заслужено проглашен најкориснијим играчем НБА лиге.

"Не знам како неко не би желео да игра са Николом... Мислим да има велики број навијача широм лиге."

Једно од питања је било и о томе да ли франшиза из Колорада има стратегију како да одмара Јокића, како би врхунац форме достигао у плеј-офу.

"Тешко је, јер он жели да игра сваке вечери", почео је Конели и наставио:

"И ја желим да игра, тешко је игнорисати бројеве. Када имате играча који стварно жели да игра сваку утакмицу, мени је против здравог разума да му кажеш да не игра. Никола је израстао у лидера, инспирише нас све својим приступом. Он је вољан да игра сваког дана, а после сваког меча иде и ради са Фелипеом (кондициони тренер). Заиста је уморан, нарочито када се узме у обзир да смо у последњим утакмицама играли без Џамала Марија. Наши играчи су урадили добар посао. Као и увек, Никола ће одлучити. Свесни смо колико је уморан, свесни смо његове улоге и морамо да имамо стратегију како би он био свеж и срећан за следећу сезону", закључио је први човек Денвера.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво