Читај ми!

Филаделфија изборила мајсторицу са Атлантом, повреда Богдановића

Кошаркаши Филаделфије су на гостовању надиграли Атланту са 104:99 и дошли до новог изједначења од 3:3 у победама, па ће се о пласману у полуфинале одлучивати у седмом мечу на њиховом терену у Фарго центру. Српски интернационалац Богдан Богдановић повредио је колено и изашао из игре у последњем делу утакмице.

Тим Нејта Мекмилана је одлично ушао у меч и у првој четвртини стекао двоцифрену предност са 20:8, па се учинило да ће постићи највећи успех у последњих неколико година и после два брејка изборити пласман у финале Источне конференције.

Филаделфија је ипак у наставку успела да смањи разлику да би на почетку другог полувремена начинила резултатски преокрет, преузела вођство и меч увела у неизвесну завршницу. 

О самом финишу меча, само неколико минута пре краја, Атланта је предност гостију смањила на само један поен али је тада дошло до прекида меча јер је у дворани нестало светла.

Прекид је домаћине очигледно избацио из ритма јер у наставку нису успели да зауставе гостујући тим предвођен Сетом Каријем и Џоелом Ембидом.

Кари је био најефикаснији у победничком тиму са 24 постигнута поена, а убацио је укупно шест тројки из девет покушаја. И Тобијас Харис је постигао 24 поена, а Џоел Ембид је додао 22 уз 13 скокова.

Најефикаснији играч меча био је Тре Јанг са 34 постигнута поена уз 12 асистенција, али је то слаба утеха за Атланту. Кевин Ертер је убацио 17, Данило Галинари 16, а Клинт Капела 14 поена.

Нашег Богдана Богдановића није најбоље служио шут, па је меч завршио са свега седам поена, а убацио је само једну тројку из шест покушаја. Почетком четвртог дела меча напустио је терен и више се није враћао у игру, а из клуба су после меча саопштили да је имао болове у десном колену и рано је за процене хоће ли бити спреман за мајсторицу.

Одлучујући дуел Филаделфије и Атланте играће се у ноћи између недеље и понедељка, у два сата иза поноћи по нашем времену, у Фарго центру.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво