Читај ми!

Марина Маљковић: Скок нам улива велико самопоуздање, може боље

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић изјавила је добар скок био клучан у победи против Грчке у другом колу Европског првенства у Валенсији.

Кошаркашице Србије декласирале су данас Грчку 85:51 за другу победу у групи Б..

"Ако нама неко може да узме 18 скокова у нападу, као што је то урадила Италија, ваљда и ми можемо некоме да узмемо 18 скокова у нападу. То је био задатак, узели смо 20 скокова у нападу. Сад то треба да наставимо, то треба да буде потпно нормална ствар за сваку утакмицу јер, чим смо сада имали толико скокова, значи да можемо", рекла је Маљковић после меча.

"Можда не можемо сваки пут 20, али зашто не бисмо сваки пут имале сигурних преко десет... То можемо да урадимо, то је нешто што краси нашу игру. То нам улива велико самопоуздање, јер имаћемо другу шансу, ако промашимо. Мислим да нам је то потребно. Одиграли смо паметан пресинг, без да правимо неке „дивљачке" пенале, већ да одрадимо посао како треба да се одради. Нисам задовољна позиционом одбраном, као и контранападом, који може да буде много, много бољи", каже Маљковић.

Сутра је слободан дан на ЕП, такмичење се наставља у недељу у 12 сати утакмицом против Црне Горе за прво место у групи, које води директно у четврфинале.

"Црна Гора игра озбиљно, то је тим коме ћемо најозбиљније могуће приступити. Имамо велики респект према њима, према њиховим водехцим играчицама које се јако добро познају и које су на одличан начин се квалификовале на Евробаскет. Добро ћемо припремити ту утакмицу. Ако исправимо то о чему сам причала, онда чемо имати добру утакмцу. Ако не исправимо, имаћемо проблем са Црном Гором", закључила је Маљковић.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво