Читај ми!

Кокошков: Циљ је одлазак на ОИ, чућу се са Јокићем

Селектор кошаркашке репрезентације Игор Кокошков одржао је конференцију за медије поводом квалификационог турнира за Олимпијске игре. Говорио је о првим наредним обавезавама репрезентације, циљу, као и о томе који играчи ће му бити на располагању, а посебно је представнике медија занимао статус Николе Јокића, са којим ће селектор тек разговрати.

Кошаркашку репрезентацију Србије прво очекује учешће на Акрополис купу, као део припрема за квалификациони турнир за ОИ, који ће се одржати у Београду од 29. јуна до 4. јула.

"Хвала свима што сте дошли на конференцију, то показује колико је репрезентација свима битна. Што се тиче рада, веома је специфична ситуација. Прилагођавмо се и флексибилни смо. Ово нису припреме, већ окупљање репрезентације. На Акрополис куп идемо без контакт игре. А циљ се зна - одлазак на ОИ", рекао је селектор Кокошков на почетку обраћања. 

"Орлови" ће се у квалификацијама такмичити у групи А против Доминиканске Републике и Филипина, док ће се Порторико, Италија и Сенегал такмичити у групи Б.

По два тима из сваке групе ће се пласирати у полуфинале, а само најбољи у финалу односно победник избориће визу за Токио.

Србија ће покушати да се избори за пласман на Олимпијске игре, где би бранила сребрну медаљу освојену 2016. године у Рију.

Поводом изјаве Николе Јокића да неће овог лета наступати за репрезентацију, Кокошков је рекао да ће контактирати са најкориснијим играчем НБА лиге. 

"Чућу се са Николом, у директном разговору. Разумем медије, али са својим играчима ипак комуницирам директно. Знам да је на путу за Србију, па ћемо видети. Не бих волео да будем циничан и да кажем да је свеједно да ли ће МВП НБА лиге играти или не. Он је велики амбасадор Србије", додао је селектор, и потом објаснио о каквом ће разговору бити реч

"Неће бити наговарања, већ само информисања. Видећу како се дечко осећа и како размишља", додао је Кокошков. 

Поред Јокића, још два НБА играча неће бити са тимом овог лета - Алексеј Покушевски из Оклахоме и Ален Смаилагић из Голден стејта.

"Покушевски жели да се посвети својој физичкој припреми. Жао ми је, јер би нам Покушевски значио својим талентом. Смаилагић такође. Желим им све најбоље", рекао је Кокошков.

Капитен Милош Теодосић каже да Јокићева одлука треба да се поштује, каква год била.

"Честитам му на свему што је урадио. Ако је информација тачна, ако не буде с нама биће оргоман минус за екипу, биће нам свима жао. Његова је одука и треба да је поштујемо. Јокић је једно такмичење пропустио за репрезентацију. На њега репрезентација рачуна у наредних 10 година. Није ни њему лако да донесе одлуку, а ни нама да је прихватимо", рекао је Теoдосић, који је ово репрезентативно окупљање окарактерисао као ”атипично”, али и нагласио да се циљ зна - пласман на Игре у Токију.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво