Читај ми!

Барса освојила титулу, Гасол у пензију иде као шампион

Кошаркаши Барселоне нови су шамиони Шпаније, пошто су и у другом мелу финала били бољи од Реал Мадрида - 92:73. Био је то и последњи меч у феноменалној каријер Пау Гасола.

”Блауграна” је у скраћеној верзији финала плеј-офа Лиге Ендеса два пута надиграла великог ривала из престонице.

Ова друга, вечерашња победа донела је екипи Шарунаса Јасикевичијуса титулу првака, коју су освојили први пут од 2014. године, што је славном каталонском клубу укупно 16. такав трофеј.

Ипак, овај ће се памтити и због тога што га је освојила и играчка легенда и дете клуба Пау Гасол, који се на терен недавно и вратио да би у дефинитвну пензију отишао као шампион.

Он и његови саиграчи су у томе и успели, па ће слободно можемо рећи чувени шпански играч на најбољи могући начин памтити своју последњу званичну утакмицу, на којој је постигао и 11 поена.

Што се самог меча тиче, Барса је од старта водила и константно увећавала разлику, да би она на крају износила ”плус 19” за коначних 2-0 у финалној серији.

Најефикаснији играч сусрета био је Никола Миротић са 27 поена, који је и МВП финала, док је на другој страни 15 убацио Алберто Абалде. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се