Читај ми!

Соња Васић: У последњим утакмица сам окружена најдражим људима

Најбоља кошаркашица Србије, Соња Васић, изјавила је да последња два такмичења у националном дресу дочекује без пристисака и без другачије емоције у односу на нека претходна.

Васићева је још у марту најавила крај каријере, а Евробасект у Шпанији и Француској, који почиње 17. јуна и Олимпијске игре у Токију, биће њена последња такмичења на којима ће носити дрес репрезентације.

"Не набијам себи притисак с обзиром на моју одлуку. Битно је да сам у тим последњим утакмица окружена на неки начин најдражим људима, са којима сам постизала велике успехе. Битно је да радимо наше, да се боримо, па ћемо да видимо како ће да буде. Немам никакав пристисак, немам никакву другачију емоцију него што је било ранијих година. Ваљда то тако иде када си сигуран и миран са својом одлуком. Видећемо када све прође да ли ће бити тако", рекла је Васић за Танјуг.

Након последње сезоне у дресу шпанске Ђиорне, прикључила се припремама националне селекције коју очекује паклено лето.

"Издржала сам све. Селекторкин и мој договор је био да од нас најстаријих прва дођем. Прошла сам тај главни део припрема, стручни штаб је могао да ме од почетка прати и контролише. Издржала сам све и можда и боље него што само очекивали. Kада крену утакмице, то ће бити прави тестови и надам се да ће све бити како треба".

Изабранице Марине Маљковић овог лета у месец дана браниће две медаље - европску и олимпијску бронзу, а очекивања јавности су као и увек да се ти успеси понове.

"Док не кренемо у све то, док не дођемо у те ситуације, не можемо да знамо и шта нас очекује, баш због тога што је специфично. Спремаш се за ЕП, а све време су ти Олимпијске игре у глави. Специфична је ситуација, биће тешко, конкуренција је никад јача. Ми бранимо медаље и сви су додатно мотивисани против нас. Мислим да саме себи највећи притисак створимо, јер нико не може да има веће очекивања од нас самих. Верујем да је све могуће када смо ми здраве и када се боримо. Не знам како ће то на крају да буде, али знам да никад нисмо отишле на неко такмичење, а да од себе нисмо очекивале да урадимо нешто добро", рекла је Васићева.

Србија ће на ЕП играти у групи са Италијом, Црном Гором и Грчком, а Васић зна шта ће бити највећа предност српског тима.

"Показале смо да смо екипа са великом ротацијом, да играмо са 12 играча и да више не зависимо од једне или две играчице. Ако све ми имамо у глави да је кључ да играмо заједно, да је свако битан шраф у екипи, мислим да ћемо и доћи до успеха", закључила је Васић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво