Читај ми!

Милвоки смањио заостатак, Јута удвостручила предност

Кошаркаши Милвоки бакса, после два убедљива пораза, успели су на свом терену да савладају Бруклин нетсе 86:83 и тако смање на 2-1 у серији. Јута џез на крилима сјајног Донована Мичела дошла до нове победе над Лос Анђелес клиперсима од 117:111 и предности од 2-0.

Након што је његов тим доживео два убедљива пораза у Бруклину, у мечевима на већи број поена, тренер Бакса Мајк Будехолзер је "реаговао", па је његов тим у трећем мечу, а првом на домаћем терену, одиграо битно другачије.

 

Управо такав приступ дао је резултат, пошто су његови играчи, предвођени Јанисом Адетокумбом и Крисом Мидлтоном, остварили важан тријумф.

Оба поменута играча остварила су дабл-дабл са више од 30 убачених поена: Јанис је убацио 33 поена уз 14 скокова, а Мидлтон 35 поена и 15 ухваћених лопти.

Ипак, кош одлуке постигао је Џру Холидеј, који је погодио полагање за коначних 86:83, у утакмици у којој су Нетси убацили намање поена ове сезоне, а Бакси изједначили уз најмањи број датих кошева из прошлог сусрета.

Уз то, битно је напоменути да су Бакси имали предност од 21 поен, да би на крају стрепели и били на ивици трећег узастопног пораза. 

На другој страни, у редовима главног фаворита за титулу, Кевин Дурент је био на свом нивоу и постигао 30 поена и имао 11 скокова, док је Кајри Ирвинг додао 22. Џејмс Харден пропустио је и овај сусрет.

Џезери су у Јути, предвођени расположеним Донованом Мичелом (37 поена) и најбољим дефанзивцем лиге Рудијем Гобером (13 поена, 20 скокова, 3 блокаде и 2 украдене лопте) славили у у другом мечу серије против Клиперса - 117:111.

Слично Баксима, и Џезери су умало прокоцкали 21 поен предности и бољу игру у већем делу меча, али су Клиперси средином последњег квартала дошли до првог и јединог вођства.

Међутим, и поред добрих издања Каваја Ленарда (21), Пола Џорџа (27) и најефикаснијег Реџија Џексона (29) нису имали снаге за преокрет, па ће трећу утакмицу серије у Лос Анђелесу дочекати са минусом од 2-0 у серији.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво