Читај ми!

Милојевић: За Васу сам се надао, а за Николу нисам очекивао МВП награду

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а кошаркашки тренер Дејан Милојевић говорио је о успеху који је постигао Никола Јокић, али и Василије Мицић, односно о њиховим МВП титулама. Бивши одбојкаш а сада спортски психолог Андрија Герић сматра да је Николин успех одлична порука младим спортиситима.

Упитан да ли је пре седам година када их је тренирао могао да предвиди успех Николе Јокића и Василија Мицића, Милојевић је искрено рекао:

”Лагао бих кад би рекао да сам очекивао да ће Никола бити МВП НБА лиге. Васа је МВП Евролиге и томе сам се можда и надао, стварно је показивао велики таленат као и Никола, и само је сазрео. Како су године ишле он је бивао све бољи, па је ова сезона само кулминација и мислим да је заслужено понео ту титлулу најбољег играча”, каже Милојевић и додаје:

”Што се Николе тиче, веровао сам да може да буде озбиљан НБА играч, надао се да може да постане ол-стар играч али нисам ни сањао да може да буде МВП. Много сам срећан због тога и драго ми је што је  постигао тако невероватан успех”, каже Милојевић.

Некадашњи одбојкашки репрезентативац, а сада спортски психилог Андрија Герић сматра да и поред великог талента који неки спортиса има, можда и није баш паметно причати им у раним годинама о неким великим успесима.

”Питање је да ли је добро рећи спортисти ’Е, ти можеш да будеш најбољи, да будеш МВП’, јер не можете увек знати како неки спортиста трпи притисак. Неки то добро подносе, неки не. Оно што је лепо у овој причи о Јокићу јесте то што он није као клинац изгледао као неко ко ће бити успешан кошаракаш. Препуне су мреже његових слика где је он слатки ’буца’ и лепо је што то даје наду свим спортистима који као млади не изгледају да ће бити Врхунски, да ипак постоји шанса да радом дођете до нечег великог”, поручио је Герић.

Погледајте комплетан разговор из Јутарњег програма РТС-а, у којем је било речи и о важности мотивације, карактера и радних навика за успех у спорту.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво