Читај ми!

Радоњић: Битан континуитет, без Волдена у финалу; Јовановић: Да одговоримо на агресивност

Кошаркаши Црвене звезде у првом мечу финалне серије плеј-офа Суперлиге играће без повређеног Корија Волдена. Тренер црвено-белих изјавио је да се нада континуитету у доброј игри своје екипе. Тренер Меге са друге стране изјављује да његов тим мора да одговори на агресивност и чврстину противника.

Први меч финала игра се у среду од 20 сати у дворани "Александар НИколић", други је заказан за петак такође од 20 сати, а уколико буде било потребе, трећи и последњи такмичарски меч у овој сезони на програму је у истом термину у недељу.

Црвена звезда ће у првом сусрети играти без Корија Волдена.

Волден је пропустио и мечеве полуфинала против Борца због проблема са леђима, док ће Џордан Лојд, који такође није играо против Чачана, бити у тиму.

"Мега је имала одличну сезону, опет су се појавили млади и талентовани играчи предвођени искусним Тепићем. Уз добру сезону имали су и добар резултат, а у међувремену су и појачали тим за плеј оф искусним Милосављевићем, Симанићем и Новаком. И то довољно говори и показатељ је њихове амбиције у плеј офу Суперлиге. Покушаћемо да имамо већи континуитет добре игре и да исконтролишемо квалитет екипе Меге" рекао је тренер црвено-белих Дејан радоњић за клупски сајт.

Биће ово први дуели два клуба у борби за домаћи трофеј националног шампиона, а током претходних сезона играли су финала националног купа и АБА лиге.

"Чека нас јако захтевна утакмица против Црвене звезде, тима који је играо Евролигу и који има јако велики ростер. На свакој позицији има минимум по два и више него квалитетна играча. Сигурно је да ће покушати да диктирају темпо утакмице, пре свега интензитетом и контактом у одбрани. У финалу АБА лиге су показали да су ниво агресивности и чврстине у одбрани дигли на највиши могући ниво и да ту лежи њихова снага. Без пуне концентрације и одговора на ту чврстину и њихов начин игре биће јако тешко играти против Звезде. Ми, опет, имамо своје квалитете и покушаћемо уз више него потребну дозу чврстине и концентрацију свих 40 минута, да направимо што бољу утакмицу, а самим тим и серију са Црвеном звездом", рекао је Јовановић за клупски сајт.

Кошаркаши Меге победом против Партизана са 2-1 у полуфиналној серији остварили су први пласман у финале државног првенства у историји клуба, па ће утакмице против Црвене звезде бити прилика да се млади играчи Меге боре и за највећи трофеј у клупској историји - титулу првака Србије.

"Желео бих још једном да поновим да сам јако задовољан због клуба и поносан на момке и на целокупну сезону коју су до сада имали. Они су својим радом, преданошћу и залагањем заслужили улазак у финале. Нормално је да ћемо дати све од себе да остваримо што бољи резултат у финалу, али ово свакако треба да им буде подстрек у каријери да све може да се достигне са правим радом и правим приступом", изјавио је тренер Меге.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи