Читај ми!

Финикс избацио Лејкерсе и заказао дуел са Денвером

Финикс Санси били су бољи од Лос Анђелес Лејкерса са 113:100 и, резултатом 4:2, пласирали су се у полуфинале Западне конференције.

Девин Букер је постигао 22 од својих 47 поена у сјајној утакмици у којој је екипа из Аризоне победила у првој плеј-оф серији још од 2010. године.

Џеј Краудер постигао је 18 поена за Сансе који су у плеј-оф ушли као други, а који су, приде, победили Лејкерсе у три меча узастопно. Ово је први пораз у првој рунди плеј-офа у 18 сезона Леброна Џејмса. Његов скор до сада је био 14-0 у овој рунди, а само су Дерек Фишер и Роберт Ори имали бољи учинак од 16-0.

Лејкерси су губили са 30 поена у првом делу петог меча, као и, дакле, са 29 поена у првом делу ове утакмице. Ово су највећи дефицити у првом делу сусрета у плеј-оф каријери Леброна Џејмса. Ово му је била 266. плеј-оф утакмица.

Крис Пол је постигао осам поена и имао је 12 асистенција за Финикс који је брзо дошао до велике предности.

У том периоду је било јасно да се Ентони Дејвис мучи са повредом, због које је напослетку и морао да напусти игру. У игри је, пропустивши претходни меч, провео тек око пет и по минута.

Када се повредио, однсно када је схватио да га бол онемогућава да игра, остало је 48 секунди у првом делу четврте утакмице. Од тог момента Финикс је постигао 50 поена више од Лејкерса (277 напрема 227), а Лејкерси су укупно водили нешто мало више од четири минута у последњих десет четвртина.

Иако су Санси изгубили велики део свог вођства које је износило и 29 поена, на крају су успели да се одупру Лејкерсима и Џејмсу, који је стао на 29 поена, девет скокова и седам асистенција.

У моментима када су Лејкерси смањили предност на десет поена, средином четврте деонице, Краудер и Пол су погодили неке веома важне шутеве, не дозволивши да предност ниједног момента падне испод десет поена.

Денис Шредер је постигао 20 поена, а поен мање за екипу из Калифорније постигао је Калдвел-Поуп.

Али, још једном, ово је било вече Букера, који је погодио свих шест првих шутнутих тројки (на крају је био на учинку 8-10).

Девин Букер је други играч у историји Санса са 45 поена и десет скокова у једној плеј-оф утакмици. Први је Чарлс Баркли, који је у томе успео два пута.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се