Читај ми!

Хигинс пресудио Олимпији, Барселона у финалу Евролиге

Кошаркаши Барселоне победили су Олимпију из Милана резултатом 84:82 и пласирали се у финале Евролиге. Победнички кош постигао је Кори Хигинс у последњим тренуцима утакмице.

Иако је испустила двоцифрену предност стечену крајем првог полувремена, Барса је успела да стигне до победе кошем Корија Хигинса у последњој секунди утакмице.

Остало је Олимпији осам десетинки за напад након коша Хигинса, али је Кевин Пантер промашио шут из велике даљине.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Никола Миротић који је постигао 21 поен. Ник Калатес је убацио 17, али због повреде није могао да буде на терену у самој завршници меча. Хигинс је додао укупно 11 поена.

Двоцифрен је у Барси био и искусни Пау Гасол. Тренер Шарунас Јасикевичијус га је слао на терен у неколико кратких наврата у првом полувремену које је Шпанац максимално искористио.

Најбољи у тиму Олимпије био је бивши играч Црвене звезде Кевин Пантер са 23 постигнута поена.

Барселона је отворила утакмицу вођством 7:2, па је Еторе Месина после само два минута игре морао да затражи тајм-аут након којег је Олимпија брзо поравнала резултат. До краја веома ефикасне прве четвртине, која је завршена резултатом 27:24 за Барсу, ниједна екипа није дошла до значајније предности.

Екипа из Шпаније је током другог периода чувала благу предност, а онда заиграла агресивнију одбрану, отежала играчима Олимпије организацију напада и приморала их да у неколико узастопних напада изгубе лопту, па је на минут и по до краја првог полувремена први пут дошла и на плус 10.

Владимир Мицов је погодио тројку на самом почетку другог полувремена и наговестио распуцану четвртину Олимпије у којој су погађали и Пантер, Дилејни, Родригез... Екипа из Милана је у трећем периоду постигла чак 29 поена, наспрам само 16 Барсиних, па је у последњих 10 минута ушла са четири поена вишка.

Ник Калатес је везаним поенима спречио Олимпију да стекне осетнију предност, па је Барса почетком последњег периода брзо утакмицу вратила у резултатски егал који је трајао све до завршних минута. На минут и 45 секунди до краја, након тројке Пантера, резултат је био 82:82.

Уследило је неколико неискоришћених напада са обе стране терена. Кевин Пантер је имао прилику да постане јунак, омогућио је себи добром финтом отворен шут за три поена, али је промашио. Кори Хигинс је узео лопту, претрчао цео терен, наскочио око "капице" рекета и погодио преко руке противничког играча.

Остало је Олимпији осам десетинки за напад након коша Хигинса, али је Кевин Пантер, после Месининог тајм-аута, промашио шут из велике даљине. 

Барселона ће у финалу Евролиге у недељу играти против Ефеса, који је у првом полуфиналном мечу, после узбудљиве завршнице, савладао московски ЦСКА.

Каталонци су финале последњи пут играли 2010. године, када су и освојили титулу шампиона Европе. 

Фајнал-фор се ове године игра у немачком Келну, у дворани "Ланксес", без присуства публике.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара