Читај ми!

ККЦЗ: Регионалном кошарком влада мафија, финале је уништено

Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење поводом дешавања на трећој и четвртој утакмици финала плеј офа АБА лиге у Подгорици портив Будућности, у ком се наводи да је углед регионалне лиге урушен, а финале уништено.

Будућност је на свом терену обезбедила две победе против Црвене звезде и финалну серију одвела је у мајсторицу, коај се игра у петак у Београду од 20.30 сати.

"Ако је неко имао било какву дилему или се питао током ове сезоне 'зашто КК Црвена звезда води судски поступак против АБА лиге' и против чега се бори наш клуб, не гледајући само себе и своје интересе, све 'доказе' о болестима од којих пати кошарка у региону угушена уским интересима појединаца добио је доказе у само у неколико дана у четири утакмице финала АБА лиге које су биле све, само не пропаганда кошарке и најбољег из регионалне лиге", почињу у саопштењу челници Црвене звезде.

"Због свега тога КК Црвена звезда неће више да ћути на неправде и пљачке које ће АБА лигу уништити због трулих компромиса, непринципијелних коалиција, разних кланова и одавно успостављених навика које немају везе са спортом!"

Са Малог Калемегдана апелују да је њихов тим брутално покраден у претходна два сусрета.

"Било коме ко је погледао утакмице финала АБА лиге број 3 и 4 у Подгорици одигране у суботу и понедељак, јасно је да кошарком у региону влада својеврсна мафија која режира исходе утакмица већ годинама уназад не бирајући начин да дође до циља, свако у свом 'домену'. Кошарка , АБА лига и милионски аудиторијум поред ТВ екрана нису важни."

Однос у слободним бацањима на утакмицама у суботу и понедељак то јасно говори, наводе из табора црвено-белих.

"Кошаркашима Црвене звезде досуђено је збирно 61 фаул, противнику 45, а однос слободних бацања је још драстичнији - Будућност их је извела 69, а Црвена звезда 31???"

Због тога је КК Црвена звезда јавно поставила неколико питања:

- Како је могуће да формално најбоље судије на ранг листи које се делегирају на утакмицама КК Црвена звезда ( и то се наводи као аргумент против нашег клуба) праве по 20 грешака по утакмици на штету нашег тима? Ако нису за то плаћени новцем да суде у корист нашег ривала, или на неки други начин присиљени, онда се то зове намера!

- Како је на другој утакмици поред терена завршио пријатељ КК Будућност Веселин Баровић безбедносно интересантно лице и "бизнисмен" коме је забрањен улазак у Републику Србију још 2018.године, али је седео поред терена само са једним циљем да врши притисак својим присуством на поједине судије? Када и како му је скинута забрана уведена 31.7.2018. године ?

- Како је могуће да КК Црвена звезда није добила до дана данашњег одговор АБА лиге на званичан приговор клуба на сраман делегатски извештај после треће утакмице који је у обавези да достави до почетка наредне утакмице?

- Зашто нису одмах санкционисане судије треће утакмице којој је судијска комисија након судијске експертизе званично пронашла чак 19 грешака на штету КК Црвена звезда???

- Како је могуће да Драган Бокан јавно прети у ложи пред више сведока пред почетак треће утакмице комесару задуженом за одређивање судија и делегата незадовољан исходом прве две утакмице у Београду?

- Како је могуће да један од судија четврте утакмице као образложење за лошу одлуку као оправдање наводи једном члану КК Црвена звезда " да је нама лако јер нас чува полиција, а он мора да извуче живу главу из Подгорице"?

Додају да је тих примера уз пљачку коју је видео милионски аудиторијум у суботу и понедељак је било још и да је јасно да сва дешавања на утакмицама у плеј офу нису "случајност" већ системска пљачка са намером да се Црвена звезда спречи да се равноправно бори за трофеј.

"КК Црвена звезда обећава свима да ће се до краја без обзира на цену, борити да на утакмици сви имају равноправне услове на терену, да победи бољи и да кошарка буде у првом плану. Зато проглашавамо општу мобилизацију свих наших присталица са жељом да буду уз нас и подрже нас у настојањима да спречимо појединце и њихове криминалне и корупционашке 'хоботнице' да нас још једном убеде да је 'победила кошарка' након утакмица 3 и 4 у којима је наш тим брутално покраден и у коме му је буквално забрањено да игра, док су их решавали и одлучивали уместо играча на терену, појединци оптерећени страхом, разним хипотекама или услугама попут ухлебљења чланова породице у појединим корпорацијама?"

Како би уверили јавност у све наводе, из клуба су саопштили да ће још једном саопштењу приложити и видео материјал са свим грешкама које су судије "случајно" направиле у утакмицама 3 и 4 у Подгорици.

"Такође, клуб нестрпљиво очекује експертизу суђења са утакмице број 4, као и одлуку дисциплинског судије Саше Павличића Бекића на све примедбе везане за утакмице 3 и 4, као и казну Драгану Бокану због претњи Срђану Дожаи ... и све те одлуке очекујемо нестрпљиво пре пете утакмице!"

"Углед АБА лиге још једном је урушен, финале уништено, а будућност регионалног такмичења доведена у питање дивљањем појединаца који мисле да се она игра због њих и да све може да се купи 'прљавим новцем'. Довољно је да наведемо и до сада невиђен податак да су поједине кладионице у понедељак поподне као посебну понуду за четврту утакмицу са квотом од 1.05 (популарна 'сигурица') увеле и категорију„ слободна бацања КК Будућност 30+. После свега виђеног, паметном довољно!", закључује се у саопштењу Звезде.

Убрзо је стигао кратак одговор тима из Подгорице.

"Нема коментара. Не желимо да будемо део прљаве игре, сав фокус је усмерен на терен", саопштили су из КК Будућност, преносе Вијести.