Читај ми!

Звезда испустила тријумф у "Морачи", трећа меч лопта против Будућности у Београду

Ни после четири одигране утакмице у финалној серији није познат шампион АБА лиге. Будућност је савладала Звезду 81:80, иако су црвено-бели у неколико наврата имали двоцифрену предност. Резултат у серији је 2-2, одлучујући меч игра се у Београду у петак.

Била је екипа Будућности на коленима у четвртом мечу финалне серије АБА лиге, али је некако успела да дође до тријумфа и тако обезбеди "мајсторицу" у Београду.

Црвено-бели су у неколико наврата имали двоцифрену предност, али се екипа Дејана Милојевића није предавала и на крају стигла до тријумфа 81:80.

На крилима Џордана Лојда, Звезда је већ у првој деоници повела 19:8. Међутим, домаћи тим се вратио у игру и на први одмор отишао са само четири поена минуса - 23:19.

Друга четвртина протекла је у равноправној борби, али Звезда је константно била у вођству, док је тим Дејана Милојевића био упоран и некако држао прикључак.

Поготком Лендрија Нока, Звезда на полувреме одлази са вођством 42:39.

На почетку треће деонице повредио се стартни центар Будућности Вили Рид и уследио је период игре у којем је Звезда била доминантна и чинило се да ће успети да преломи питање победника.

Црвено-бели серијом тројки (Лазић две, Хол једна) долазе до двоцифрене предности 55:45, али се Подгоричани на исти начин враћају у утакмицу, а на крају треће четвртине Звезда је водила 63:58.

Врхунац неизвесности виђен је у последњих десет минута. Звезда је трећи пут на мечу побегла на плус десет (68:58), али је домаћи тим тада стегао одбрану и захваљујући расположеном Кобсу дошао до предности на два и по минута пре краја - 77:76.

У узаврелој атмосфери у "Морачи", у финишу меча боље су се снашли домаћи играчи. Кобс са линије слободних бацања доноси предност Подгоричанима 81:80, на седам секунди до краја утакмице.

Звезда је имала напад за победу. Покушао је прво Лојд, потом и Давидовац, али лопта није хтела кроз обруч.

Занимљиво је да је на утакмици у Подгорици црвено-белима досуђен готово двоструко већи број личних грешака - 35:17.

Џордан Лојд је био најефикаснији појединац меча са 23 постигнута поена, пратили су га Огњен Добрић са 13 и Лендри Ноко са 12, док су добре епизодне улоге имали Бранко Лазић и Ленгстон Хол.

У екипи Будућности најбољи је био Џастин Кобс са 22 поена, некадашњи капитен црвено-белих Лука Митровић додао је 13, а Никола Ивановић 11 поена.

Звезда је, после вођства од 2:0 у серији, пропустила две меч лопте да се окити титулом шампиона АБА лиге.

Трећу прилику црвено-бели ће имати већ у петак, када је у Београду на програму одлучујући, пети меч финалне серије.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво