Читај ми!

Ресторан у Атланти није желео да угости Доминика Вилкинса, некадашња НБА звезда оптужује за расизам

Некадашњи НБА кошаркаш, а сада функционер, Доминик Вилкинс поделио је путем друштвених мрежа непријатно искуство из једног ресторана у Атланти, који га није желео да га угости. Кошаркашка легенда лиге оптужује за расизам, из ресторана се позивају на "дрес код".

Доминик Вилкинс је легенда НБА лиге, а нарочито Атланта хокса, који су дрес са његовим именом и бројем повукли под сводове арене, али изгледа да нису сви упознати са величином некадањег Ол-стара.

Вилкинс је путем друштвених мрежа поделио непријатну ситуацију која му се догодила у суботу, када запослени у једном ресторану у Атланти нису желели да га угосте.

Прво му је речено да нема слободних столова, а потом да није адекватно обучен. Вилкинс је то доживео као расизам.

"Провео сам много година у свету, јео у неким од најбољих ресторана, али никада ми се није десило да осетим предрасуде или да будем одбијен због боје коже. Али, то ми се десило у Атланти", написао је садашњи потпредседник Хокса.

Локални медији контактирали су ресторан, који је издао званично саопштење да је Доминик одбијен због неадекватног "дрес кода".

На друштвеним мрежама било је различитих коментара, а поједини су обелоданили да није први пут да долази до "недоследности у тумачењу 'дрес кода'" од стране радника тог ресторана у Атланти.

Доминик Вилкинс један је од најбољих кошаркаша у историји Атланте - девет пута наступао је на Ол-стар мечевима, два пута је био победник такмичења у закуцавањима, једном је био најбољи стрелац лиге и трећи играч у историји франшизе чији је дрес повучен из употребе.

Вилкинс је игра и две сезоне у Европи, са Панатинаикосом је био шампион Европе 1996. године, док је наступао и за италијански Фортитудо.

У Нејсмитову кошаркашку Кућу славних уврштен је 2006. године.