Читај ми!

Звезда пала у "Морачи", неискоришћена прва меч лопта против Будућности

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у трећем мечу финала АБА Лиге од екипе Будућности резултатом 75:71. Српска екипа води са 2-1 у финалној серији, па ће и у наредној утакмици у Подгорици имати шансу за титулу.

Црвена звезда није искористила прву "меч лопту" против Будућности, пошто је поражена у Подгорици.

Црногорска екипа успела је да продужи финалну серију и учини је додатно занимљивом.

Изабраници Дејана Милојевића успели су да искористе предност домаћег терена и (бар до понедељка) избаце из дворане пехар и прстенове намењене победнику регионалног такмичења.

Веома тврда утакмица играла се у дворани "Морача". 

Поени су се тешко постизали на обе стране, што због квалитетних и агресивних одбрана, што због неефикасних напада обе екипе.

Црвена звезда је на крилима Давидовца завршила прву четвртину са четири поена предности, али је Будућност добро одговорила у нареднојо четвртини.

Кроз читав ток меча гледала се резултатска клацкалица. Будућност је већим делом била у вођству, на неколико наврата чак имала предност од седам поена, али би Црвена звезда стално налазила начин да се врати у игру.

Онда, када би српска екипа повела, уследио би одговор домаћина.

Деловало је у последња два минута сусрета да ће Будућност напокон преломити меч на своју страну, пошто је водила седам, па шест поена, али је Звезда још једном организовала повратак, поенима Добрића и Нока.

Ипак, тројка Дела Валеа у последњем минуту, вратила је Будућност на четири разлике и испоставиће се, преломила меч и донела победу црногорској екипи.

Најефикаснији у редовима Будућности били су управо Италијан са 19 поена, док је помоћ имао и 11 погодака Ивановића и Николића.

Стрелце Црвене звезде предводио је Лојд са 19 поена, док је 17 убацио Добрић.

Српска екипа води са 2-1 у финалној серији и нову шансу за освајање титуле регионалног првенства има у понедељак, поново у дворани "Морача" у Подгорици.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво