Читај ми!

Звезда против Будућности, за титулу и Евролигу

Кошаркаши београдске Црвене звезде и подгоричке Будућности почињу нову финалну серију АБА лиге, трећу у последње четири сезоне. Први дуел на програму је од 18.30.

Биће то нова страница дуела тимова који су због дешавања у протекле три сезоне постали ”љути ривали”, али и две најбоље пласиране и реално најквалитетније екипе у лиги.

Звезда ће у серији која се игра до три победе имати предност домаћег терена, која је у претходних сезонама била кључна.

Зато у редовима српског евролигаша, и поред великих проблема са болесним и повређеним играчима, у меч улазе са жељом да одбране домаћи паркет.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић рекао је да су се у финалу нашла два тима која су била најбоља у читавој сезони.

"Најважније је да фокус буде на првој утакмци. На свима нама је да се трудимо да добром игром покушамо да контролишемо квалитете екипе Будућности, да добром енергијом и концентарцијом покушамо да будемо бољи, без обзира на ситуацију у којој се налазимо. Концентрисани смо на оно што треба да радимо на терену. Размишљам само у том правцу, да индивидуалном и колективном игром треба да исконтролишемо добар нападачки квалитет Будућности", рекао је Радоњић.

Тренер Подгоричана Дејан Милојевић не крије задовољство што се нашао у финалу регионалне лге, а истакао је да и једна и друга екипа имају неке предности.

"Срећан сам што смо овде. Честитке и Звезди, није било лако доћи до финала. Верујем да нас очекују лепе утакмице и да ће љубитељи кошарке уживати. Нека бољи победи. Мени је увек било најлакше да играм финалне утакмице. Много је теже доћи до финала него сада изаћи на терен и дати све од себе. Само то ћу да тражим од момака, да дају све што могу. Ја се надам да ће то бити довољно за титулу", рекао је Милојевић.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара