Читај ми!

Емотивна ноћ, Коби Брајант постхумно уведен у Кућу славних

Ноћас је у Анкасвилу одржана церемонија пријема класе 2020 у кошаркашку Кућу славних, а цео догађај био је својеврстан омаж легенди Лејкерса, трагично настрадалом Кобију Брајанту.

Коби је у одабрано друштво уведен постхумно, и признање и моменат уласка у кошаркашко друштво бесмртних уместо њега преузела је његова супруга Ванеса Брајант, која је на позорницу изашла у пратњи великог Мајкла Џордана, уз скандирање из публике ”Коби! Коби! Коби!”.

”Верујем да се смеје сада у рају јер ћу га хвалити у јавности”, рекла је Ванеса обучена у љубичасту хаљину.

”Више неће бити таквог какав је био Коби. Он је био посебан, скроман, другачији. Већи од живота”, додала је Кобијева удовица.

Претходно су у Кућу славних уведени и Кевин Гарнет и Тим Данкан, Кобијеви велики ривали на терену.

”Ценим те. Велика је част ући у Кућу славних са тобом и Кобијем”, рекао је Гарнет обраћајући се Тимију, док се Данкан осим осврта на своју каријеру, класу ”хофера” и Кобија, посебно захвалио свом једином тренеру у НБА каријери - Грегу Поповичу, који је због ове церемоније пропустио ноћашњи меч Сан Антонија.

Поред поменуте тројице, у овој класи место у Кући славних добили су и тренери Руди Томјановић и Ким Мулки, потом Еди Сутон и такође постхумно Патрик Бауман, као и две даме - Тамика Кечингс и Барбара Стивенс.