Читај ми!

Радоњић: Да одиграмо боље него у Лакташима

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић у најави мајсторице полуфинала АБА лиге истакао да ће његов тим ићи на победу. Одлучујући меч за пласман у финале регионалног такмичења између Црвене звезде и Игокее на програму је уторак од 18 сати и 30 минута у дворани "Александар Николић".

Eкипа Црвене звезде славила је у првом мечу са 76:61, док је другој утакмици Игокеа у Лакташима славила са 81:68.

Пред овај одлучујући меч Дејан Радоњић је истакао одличну игру супарника и неколико врло важних ствари о саставу свог тима од кога очекује да ће одиграти чврсту и такмичарску утакмицу.

„После низа одиграних утакмица са Игокеом јасно је да није случајно да постижу одличне резултате и то читаве сезоне. Атлетски одличан тим који вешто користи своје могућности. Желимо да одиграмо боље него у Лакташима, да будемо константнији у игри, да градимо резултат и дођемо до победе.", рекао је Радоњић.

Радоњић је истакао да је повреда леђа Корија Волдена санирана и да је после десетак дана амерички бек одрадио први тренинг са екипом.

"Оно што је добро за нас у овиом тренутку да је Кори Волден одрадио први тренинг са екипом после 10 дана. Проблем са  повредом леђа је саниран, а у оба досадашња меча доносили смо одлуку о његовом наступу непосредно пред саму утакмицу. Због свега тога његова жеља треба јако да се поштује јер је евидентно да због повреде и тог одсуства није дао свој максимум. ", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Он је нагласио да Огњен Добрић није потпуно спреман.

"Он има повреду скочног зглобом, али сам сигуран да ће стиснути зубе што ће бити порука да степен одговорности код свих играча мора додатно да се подигне. Није случајно што Игокеа постиже одличне резултате и то читаве сезоне. То је атлетски одличан тим који вешто користи своје могућности", констатовао је Радоњић.

Црвена звезда и Игокеа до сада су укупно одиграли 22 меча, а црвено-бели славили су 15 пута.

Звезда на свом паркету има скор 8-3, али не треба заборавити чињеницу да је екипа званично најбољег тренера АБА лиге, Драгана Бајића, у овој сезони два пута савладала Звезду.

Сјајни бек Црвене звезде Кори Волден сматра да његов тим са много бољим ставом мора да уђе у овај меч.

"У другој утакмици добили смо ударац право у лице и морамо да одговоримо. Ово је утакмица на све или ношта и морамо да прикажемо максималну борбеност, уложимо додатни напор и максималну мотивацију. Свесни смо значаја ове утакмице и притиска који доноси. Морамо да останемо мирни и да играмо са самопуздањем", истакао је Волден.

Црвено-бели се боре за шесто узастопно, а Игокеа за прво историјско учешће у финалу АБА лиге.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво