Читај ми!

Мајами освојио Бостон, Њујорк надиграо Клиперсе

Екипа Мајамија савладала је Бостон резултатом 130:124. У другом мечу вечери Њујорк је савладо Клиперсе са 106:100.

Гости са Флориде су доминирали у првом полувремену на паркету у Бостону, али су на крају морали поштено да се помуче како би сачували победу.

Мајами је на полувремену имао 79:53, али је Бостон у наставку изашао на терен изузетно мотивисан.

Домаћи су успели да унесу мало неизвесности у меч, али нису имали снаге за преокрет.

Џими Батлер је са 26 поена и 11 асистенција био кључни играч у победи Мајамија, Робинсон је постигао 22, а Адебајо два мање.

Немања Бјелица није добио минуте.

Фурније је био најефикаснији у пораженом тиму са 30 поена, Тејтум је додао 29.

Њујорк је савладао Клиперсе са 106:102. После велике борбе Њујорк је успео да одбије све налете Клиперса и стигне до важне победе.

Прво полувреме протекло је у равноправној игри.Екипе су се смењивале у вођству. Неколико преокрета, Клиперси су у другом периоду стигли до плус девет - 49:40. Међутим, Њујорк је узврати и до краја друге четвртине прешао у вођство, 56:54.

Наставак је донео нешто бољу игру Њујорка који је успео да се одлепи до плус 10, 79:69. Ипак домаћини успевају да до краја трећег периода преполове предност гостију - 79:74.

У последњем периоду Њујорк је константно одржавао предност. Клиперси су држали прикључак али нису имали снаге за нови преокрет. На крају победа Њујорка.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Роуз са 25 поена, Њега је пратио Булок са 24,  а Барет је додао 17. У екипи Клиперса, Леонард је убацио 29 поена, Џорџ 18, а Батум 13.