Читај ми!

Сан Пабло Бургос одбранио титулу у Фиба Лиги шампиона

Кошаркаши Сан Пабло Бургоса надиграли су Каршијаку са 64:59 у финалу Фиба Лиге шампиона и на тај начин одбранили титулу. Финални турнир одигран је у Нижњем Новгороду уз присуство публике. У борби за треће место Сарагоса је савладала Стразбур са 89:77.

Изузетно узбудљив меч достојан финала такмичења. Стефнуте руке на обе стране довеле су до малог броја поена на овом мечу. У таквој игри сваки погодак је био важан, нарочито у финишу меча. Више концентрације имала је екипа Бургоса и стигла до циљ и титуле првака Лиге шампиона.

Неизвесно је било од самог старта меча, Сан Пабло је одржавао минималну предност током већег дела првог периода и четвртину решио у своју корист - 15:13. Каршијака је потом преокренула резултат и повела са 17:15 и чувала минималну предност све до 25:23.

Потом је Сан Пабло успео да изједначи, а затим поведе и на полувреме оде са минималном предношћу - 29:28.

Слична слика и у наставку. Бургос је одржавао предност и полако је увећавао, да би на крају периода стигао до максималних плус седам - 46:39.

До средине последњег периода Каршијака је успела да изједначи - 54:54 и учини завршницу још занимљивијом. Серијом од 5:0 Сан Пабло Бургос је поново стекао предност. Међутим, одговорила је Каршијака и пришла на поен заостатка 60:59.

Уследила су два пропуштена напада Каршијаке и Бургос одлази на плус три. Још један промашен напад Каршијаке. Брз фаул, искоришћена слободна бацања и Бургос је стигао до недостижин пет поена предности.

На крају 64:59 за Сан Пабло Бургос.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бените са 15 поена, њега је пратио Ренфро са 14, Ривео је додао девет. У пораженој екипи Мбаје је убацио 17 поена, Морган 13, а Бирсен 10. 

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво