Читај ми!

Фантастичне утакмице Вестбрука, Била, Карија...

У ноћас одиграним мечевима НБА лиге било је пуно запажених индивидуалних партија, а посебно се издвајају оне Расела Вестбрука и Бредлија Била у победи Вашингтона над Индијаном у продужетку, те учинак Стефа Карија у убедљивој победи ”ратника” над Оклахомом.

Динамични дуо из престонице, Вестбрук - Бил, свако у својој категорији јуриша на рекорде и ”билдовање” статистике али то очигледно даје резултате, пошто су Визардси врло близу доигравања.

У ноћашњој победи у Индијанополису после додатних пет минута игре (133:132), Расел Вестбрук је дошао до свог 181. трипл-дабла у каријери, чиме се изједначио на вечној листи са великим Оскаром Робертсоном!

Он је меч завршио са 33 поена, 19 скокова и 15 асистенција, уз две блокаде и једну украдену лопту.

Добар део од тих 15 успешних додавања био је упућен Бредлију Билу, који је на крају утакмице имао учинак од 50 поена, погодивши 19 од 31 упућеног шута ка кошу Пејсерса. Можда би тај учинак био и бољи, да се у самом финишу није повредио, и пропустио продужетак.

Меч и директна борба за девето место Истока решен је у продужетку, а тамо домаћем саставу није помогао ни трипл-дабл учинак Домантаса Сабониса (30 поена и по 13 скокова и асистенција), као ни 35 поена Кариса Леверта.

Иако нису играли на истом паркету, већ поменути Бил и противник му Стеф Кари, наставили су трку за најбољег стрелца лиге. На ”пандиних” 50, Кари је одговорио са 49 у тријумфу над Оклахома сити Тандерима од 136:97.

Стеф је за одигране три четвртине убацио десет тројки, и логично био најефикаснији актер меча, чиме је задржао предност у односу на Била у укупном броју убачених поена ове сезоне (1912:1853).

Додајмо и то да је на поменутом сусрету у Сан Франциску српски кошаркаш Ален Смаилагић играо девет минута и постигао шест поена, уз две ухваћене лопте.

Резултати:

Индијана - Вашингтон 132:133
Филаделфија - Детроит 118:104
Торонто - Мемфис 99:109
Денвер - Бруклин 119:125
Голден Стејт - Оклахома 136:97
Портланд - Сан Антонио 124:102
Јута - Хјустон 124:116 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво