Читај ми!

Бруклин славио у Денверу, Јокић ефикасан и нервозан

Денвер нагетси српског центра Николе Јокића доживели су рано јутрос пораз на свом терену од Бруклина резултатом 125:119, у мечу који је имао узбудљиву завршницу и у којем је домаћи тим испустио предност од 21 поена.

”Џокер” је био пословично најбољи играч тима из Колорада, и утакмицу је завршио са 29 поена на свом конту (занимљиво, без убачене ”тројке” - 0/5), уз седам скокова и шест успешних додавања саиграчима.

Ипак, за нову добру партију достојну МВП награде он и његов повредама осакаћен тим нису ”награђени” у дуелу са главним фаворитом за НБА прстен, а с обзиром на дешавања у последњем минуту меча могу бити и резигнирани судијским одлукама.

Након што му у два напада, која су могла битно да утичу на исход дуела, нису свирали очигледне фаулове, Јокић је своје незадовољство исказао према арбитрима који су остали неми у тим ситуацијама, те је због тога очекивано добио техничку грешку, из које су следило прецизно извођење слободних бацања Кевина Дурента, чиме је меч практично и окончан победом гостију са Истока од 125:119.

Не треба пренебрегнути чињеницу да су Нагетси на овом мечу играли и без стартног крила Ерона Гордона, али ни то да су ”прокоцкали” предност од 21 поена, и 15 са полувремена (71:56).

Добру подршку Јокић је имао од Мајкла Портера џуниора, који је убацио 28 поена, а све бољи аргентиски плејмејкер Факундо Кампацо је утакмицу завршио са 19 поена и пет асистенција.

Код Нетса истакли су се већ поменути ”Дурантула” са 33 поена и 11 скокова, док је Кајри Ирвинг додао 31.

Нагетси су после другог везаног пораза сада на скору 44-24 и заузимају четврто место на Западу, док је Бруклин са идентичним односном победа и пораза други у Источној конференцији.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво